Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris Yeni Koçu Schiller’i Duyurdu

Koç Jasikevicius’u Barcelona’ya kaptırmasının ardından yeni koç arayışlarını sürdüren Zalgiris Kaunas adaylarla yaptığı görüşmelerin ardından, takımın yeni başantrenörünü duyurdu.

2017 yılından bu yana G-League takımlarından Salt Lake City‘i çalıştıran ve bu sezon yılın koçu seçilme başarısı gösteren Avusturyalı teknik adam Martin Schiller ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

Schiller şu ifadeleri kullandı:

Zalgiris’in yeni başantrenörü olduğum için çok heyecanlıyım. Böyle önemli bir tarihe ve geleneğe sahip bir kulübe koçluk yapma fırsatına sahip olduğum için onu duyuyorum. Zalgiris’de son yıllarda yapılan işler gerçekten çok iyi ve ben de aynı şekilde bu işleri sürdürmek, çıtayı yükseltmek istiyorum. Kulübün bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.

Zalgiris Kaunas Resmi Web Sitesi

Aynı zamanda 2015’ten bu yana Alman milli takımında asistan koçluk görevini yapan Schiller, 22 yaşından bu yana koçluk yapıyor. Başantrenörlük görevini ise sadece G-League organizasyonunda deneyimledi kariyeri boyunca.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …