Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe’de Adams İsmi Gündemde

Koç Kokoskov’un gelişiyle forvet ve pota altı rotasyonunu önemli takviyelerle güçlendiren Fenerbahçe Beko‘da en çok merak edilen konulardan biri oyun kurucu pozisyonu için yapılacak transfer.

Hermannsson’un Fenerbahçe Beko’yu reddederek Valencia ile imzalanmasının ardından yönetim rotasını Lorenzo Brown ile Thomas Walkup’a çevirmişti. Ancak iki oyuncunun da önceliğinin NBA olması ve Walkup’ın Zalgiris ile devam eden kontratının olması sarı lacivertlileri bu opsiyonlar konusunda da epey zora sokmuş durumda.

Son gelen haberlere göre Fenerbahçe’nin gündemindeki yeni aday Darius Adams.

31 yaşında olan 1.88 metre boyundaki Bulgar pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı guard, sezona Çin’in Qingdao takımında başlamış, covid sonrası geri dönmemişti. 29 maçta ortalama 34.9 sayı, 8.1 ribaun, 5.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti 2019-20 sezonunun ilk bölümünde. Euroleague’de son kez boy gösterdiği 2015-16 sezonunda ise Baskonia formasıyla 13.2 sayı, 2.2 ribaund, 4.1 asist ile katkı vermişti.

Adams Euroleague sertliğinden uzakta yıllardır ve zaten vasat olan savunmasının daha da düşmüş olduğunu söylemek yanlış olmaz ki Çin Ligi’nin ne kadar yumuşak olduğunu biliyoruz. İşin hücum tarafında ise halen Euroleague sahnesinde bir çok takıma liderlik edebilecek bir guard, hem skor konusunda hem de organizasyon konusunda çok değer katabilecek bir isim. Deliciliği, sürati ve etkili şutları ile elit skorerlerden biri olabilecek seviyede. Fakat onun saf bir oyun kurucu olmadığını da söylemek gerekli. Adams’ı daha çok bitirici olarak kullanmayı tercih edecek bir takıma gitmesi her iki taraf adına da kazan-kazan anlaşması demek olacak.

Özetle belirttiğim bu özellikleri ile Adams, sarı lacivertlilerin De Colo’ya sahip olduğu sistemde doğru bir hamle değil. Tıpkı bu sezon Sloukas-De Colo ikilisinde olduğu gibi kısa savunmasında çok yumuşak kalacaklarını, ayrıca hem Adams’ın hem de De Colo’nun daha çok bitirici özellikleri ön planda olan oyuncular olmaları nedeniyle top paylaşımında da sorun yaşayabileceklerini düşünüyorum. Sarı lacivertliler De Colo ve Vesely üstüne yıldız olmayan, savaşçı kimlikleri ön planda ve potansiyelli isimlerle kadro kuracağını gösterdi şimdiye kadar yaptığı transferlerle. Ama Adams’a yönelirlerse bu plan ciddi anlamda suya düşebilir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …

6 Yorumlar

  1. Potaya doğru yöneldiğinde çok delici ve etkili bir basketbolcu. Ayrıca şutları da çok sağlamdır. Yanlış hatırlamıyorsam 2016 f4’daydı loboral’da Fenere karşı oynamıştı. Çin’deki formu hakkında bir yorum yapamayacağım. Yalnız Fenerbahçe’ye transfer olacak yazan bir Tweeti beğendi bu arkadaş. Eğer eski formundaysa iş yapar.

    • Çin liginden gelip Euroleague de başarı olan oyuncu var mı? Ben hatırlamıyorum, bu kadar iyi seçilmiş transferler üzerine bu kadar saçma bir isim olamaz. De Colo kalacak ise en doğru hamle Walkup olur.

  2. Lorenzo Brown ile anlaştı Fenerbahçe ve bütün varsayimlar boşa çıktı 🙂

  3. Evet kesinlikle katılıyorum. Lorenzo Brown savunmayı çok üst düzeye çekecektir yalnız. Hücumda ise nasıl işler yapar muamma.

  4. Larkinden vasat mı şaka mısın sen ? Hiç izlememişsin darius adamsı belli larkin daha birkaç senelik oyuncu darius 2 gömlek üstün larkinden.

  5. İkisinin kapışmasını izlemek gerçekten muazzam olur. İkisi de üst düzey oyuncular.