Güncel Haberler

RESMİ: Fenerbahçe, Brown Transferini Açıkladı!

Yeni sezon öncesi oyun kurucu rotasyonuna takviye yapmak isteyen Fenerbahçe Beko, listesinin başında olan isimlerden biriyle anlaşmaya vardı.

Sizlere daha önce devreye girdiklerini belirttiğim, Kızıl Yıldız‘dan ayrılan Lorenzo Brown ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Panathinaikos’un da teklifte bulunduğu ancak Fenerbahçe Beko‘nun finansal olarak önde olduğu biliniyordu. Brown’ın kararını geciktiren asıl faktör NBA opsiyonuydu ama o konuda da bir ilerleme olmadı ve serbest oyuncu piyasasının da 18 Ekim’de açılacak olmasıyla sarı lacivertliler Birleşik Amerikalı guardı ikna etmeyi başardı.

Brown hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Koç Kokoskov’un sisteminde yüksek tempo ve guardların verimliliği çok önemli bu nedenle bu transferi gerçekleştirebilirlerse Fenerbahçe adına da oyuncu adına da win-win tarzında bir anlaşma olur. Deliciliği, atletizmi, skorer kimliği ve lider özellikleri ile yeni Fenerbahçe’de çok faydalı olacağını, Sloukas’dan sonra takımı farklı bir seviyeye taşıyabileceğini düşünüyorum. Ayrıca işin savunma tarafında da Sloukas gibi vasat kalmaz, De Colo’nun açıklarını kapatabilecek enerjiye, atletizme ve pozisyon bilgisine sahip. Özetle Brown-De Colo ikilisi doğru seçim oldu sarı lacivertliler için.

1.96 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli guard, bu sezon Kızıl Yıldız forması ile Euroleague’de 27 maçta ortalama 24.8 dakika süre alırken 12.3 sayı, %28.8 3sayı, 3.3 ribaund, 4.6 asist, 1.1 top çalma ve Adriyatik Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 20.8 dakika süre alırken 10.6 sayı, %31.3 3sayı, 2.7 ribaund, 6.3 asist, 1.4 top çalmaa istatistikleri ile mücadele etmişti.

https://youtu.be/m1mT4eWEU8Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …