Güncel Haberler

Bayern, Yeni “Booker”nı Buldu!

Yeni koçu Trinchieri ile birlikte kadroda da değişikliklere gitmeye hazırlanan Bayern Munich‘in uzun rotasyonu için düşündüğü isim belli oldu.

Hali hazırda İsrail Winner Ligi’nin 2019-20 sezonu devam maçlarında Ironi Ness Ziona forması giymekte olan Cameron Oliver ile ilgileniyorlar.

2.03 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, bu sezon ilk kez ülkesi dışına çıkmış ve Avustralya ekiplerinden Taipans forması ile sezona başlamıştı. Burada 31 maçta ortalama 29.6 dakika süre alırken 17.4 sayı, %36.8 3sayı, 9.7 ribaund, 1.2 asist, 1.6 blok istatistikleri ile katkı vermişti. Sonrasında İsrail Winner Ligi ekiplerinden Ness Ziona ile sezonun kalan maçları için anlaştı ve şuana kadar 8 maçta ortalama 29.6 dakika süre alırken 19.8 sayı, %40.0 3sayı, 8.8 ribaund, 1.5 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Oliver atletik özellikleri üst düzeyde olan ve hücumda dış şut tehditi artı dribbling becerisi olması nedeniyle çok yönlü bir uzun. Bunu Avustralya ligi gibi yumuşak bir ligde göstermesi pek önemli değildi belki ama sonrasında Avrupa’da bu kez İsrail Ligi’nde aynı performansı istikrarlı bir şekilde sürdürmesi önemliydi. Savunmada da savaşçı kimliği, enerjisi ve blok tehditi ile takımına yardımcı olan Oliver, Bayern Munich’in yeni Devin Booker’ı olabilir. Avrupa’da hem 4 hem de 5 numarada mevcut özellikleri ile faydalı olacağını, Euroleague seviyesinde de savunma sertliğine adapte olduktan ve biraz tecrübe kazandıktan sonra çok faydalı olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=18Qc0mluxSs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …