Güncel Haberler

Gaziantep, Birleşik Amerikalı Forvet Kelly ile İmza Aşamasında

Koç Markovic ile yeni sezon için yola devam kararı alan Gaziantep, planladığı transfer hamlelerini de seri şekilde uygulamaya başladı.

Sportando’nun haberine göre bu sezon Trento forması ile izlediğimiz Rashard Kelly ile 1 yıllık kontrat konusunda prensipte anlaştılar, resmi açıklamanın yakında gelmesi bekleniyor.

2.03 metre boyunda olan 24 yaşındaki 4 numara bu sezon Serie A’da 20 maçta ortalama 27.1 dakika süre alırken 10.6 sayı, %29.3 3sayı, 6.1 ribaund, 2.4 asist, 1.0 blok, 1.3 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ise ortalama 26.8 dakika süre alırken 8.6 sayı, %14.3 3sayı, 4.4 ribaund, 1.9 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kelly, her takımın ihtiyacı olan “kirli işleri yapan” tarzda bir forvet. Fiziksel oyundan kaçmaması, atletizmi, ribaundlardaki savaşçı kimliği ve oyunun her alanında ortaya koyduğu enerjiyle dikkat çeken bir oyuncu. Ayrıca istikrarı ve çalışkanlığı ile koçlarının artı takım arkadaşlarının takdir ettiği isimlerden biri oldu kariyerinde. Hücumda dış şut tehditinin bulunmaması her zaman çift haneli skor katkısı vermesini engelliyor ama dribbling becerisi ve alçak posttan da skor üretebilmesi önemli artıları. Savunmada ise önemli katkı veriyor. Zamanlaması ve atletizmi ile iyi bir blokçu olan Kelly, çabuk elleri ile de rakip uzunlardan çaldığı toplarla tam sahada takımını atağa kaldırabilen bir isim.

Gaziantep’in yeni kadrosunda Jaiteh ile beraber rakip hücumcuların korkulu rüyası olacaklarını, çember savunma konusunda önemli bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Ayrıca bu ikilinin ribaundlar konusunda da çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da mücadele etmeyecek olsa da Gaziantep sert ve kaliteli bir pota altı rotasyonu oluşturmuş olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …

6 Yorumlar

  1. Gaziantep farklı transferler yapacak gibi gözüküyor. Bu adam hakkında pek bir bilgim yok ama savunma konusunda oldukça iyi olduğunu duydum.

    • İmzalar atıldı mı? Henüz resmi bir açıklama göremedim ben

      • Evet transfer gerçekleşti. Antep için harika bir oyuncu takıma katıldı. Özellikte pota alto oyuncuları dikkat çekiyor.

  2. Oldukça iyi bir takım oyuncusu hiç bir şeyden kaçmıyor.