Güncel Haberler

Barcelona’nın Gündemindeki Bir Diğer Uzun Adayı: Hartenstein

Takımın tecrübeli kaptanı Tomic ile yolların ayrılmasının ardından Barcelona, 5 numara için arayışlarını sürdürüyor.

Katalan ekibinin önceliğinin Landale olduğunu sizlere iletmiştim. Ancak Avustralyalı’nın önceliği de NBA olduğu için Barça B planını da oluşturmuş durumda.

Barça’ya önerilen bir diğer ismin ise Isaiah Hartenstein olduğu belirtiliyor Sportando’nun haberinde. Ancak Alman uzunun da önceliğinin NBA olması işleri zora sokuyor Katalan ekibi adına. 2019-20 yılında Houston Rockets‘da vergiler hariç yaklaşık 850 bin dolar kazanıyordu, kontratı bitti ve şuanda serbest oyuncu konumunda. NBA’da serbest oyuncu piyasasının 18 Ekim’de başlayacak olması onun için önemli bir dezavantajken, Barça için ise önemli bir artı bu transferi bitirme konusunda.

Son 2 sezonda Houston Rockets forması ile NBA’de 51 maça çıkan ve 3.1 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı verebilen 2.13 metre boyundaki 26 yaşında olan solak uzun, bu sezon G-League’de Vipers forması ile 14 maçta ortalama 24.5 sayı, 14.8 ribaund, 4.2 asist, 1.3 top çalma, 1.0 blok gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı.

Alman uzun daha çok 4 numara özelliklerine sahip ama 2.13 metre boyuyla Euroleague sahnesinde 5 numarada da rahatlıkla süre alabilir. Hücumdaki en önemli artısı kuşkusuz sahanın her yerinden şut tehditine sahip olması. Ayrıca hem yüzü dönük hem de sırtı dönük skor üretebilecek silahları bulunması da onu komple bir opsiyon yapıyor hücumda. Her ne kadar dış şutları etkili olsa da çemberden uzak kalmayan, ribaundlar konusunda da takımına çok iyi katkı veren bir uzun. Savunmada da fiziksel özelliklerini iyi kullanan, çemberini koruyabilen bir pivot. Eksilerine gelecek olursak, halen savunmada pozisyon bilgisi zayıf ve acemice hatalar yaparak erken faul problemine girebiliyor. Hem 4 hem de 5 numara oynadığında, adam değişmelerde kısaların karşısında kalma konusunda sorun yaşayabiliyor, ağır kalıyor ayakları. Diğer taraftan alçak posttaki silahları henüz ham, geliştirmesi gerekiyor. Hücumda zaman zaman konsantrasyonunu kaybediyor ve çok pasif kalabiliyor, oyunun içinde kalmayı, mental olarak da fiziksel olarak da geliştirmesi, istikrarını koruması gerekiyor.

Mevcut artıları ile Euroleague seviyesinde zirve hedefleyen her takımda önemli roller alabilecek bir oyuncu Hartenstein. Hatta mevcut eksikliklerini de Avrupa’da daha hızlı gidererek, gelişimini tamamlayıp bir yıldıza dönüşeceğini düşünüyorum onu alt yapılardan bu yana takip eden bir basketbol sever olarak. Umarım NBA’de kalma konusunda artık daha fazla ısrarcı olmaz ve umarım onu Euroleague temsilcilerimizden birinde de izleme şansı buluruz önümüzdeki yıllarda…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …

6 Yorumlar

  1. Landale olmazsa bence iyi bir B planı hazırlamışlar. Uzun solaklar her zaman dikkati mi çekmiştir. Hartenstein NBA’deki performansına oranla Avrupa’da çok daha etkili bir basketbol oynayabilir ve gelişimi açısından basamakları çok hızlı tırmanabilir. Bir Doncic değil ama, potansiyeli çok yüksek.