Güncel Haberler

Gaziantep, Simpson ile İmza Aşamasına Geldi

Yeni sezon için mütevazi bir bütçesi olmasına rağmen iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvayan Gaziantep, kanat rotasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

Bu sezon Rasta Vechta forması ile başarılı bir performans sergileyen Trevis Simpson ile prensip anlaşmasına vardılar Sportando’nun haberine göre. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu 24 maçta ortalama 28.5 dakika süre alırken 15.1 sayı, %37.4 sayı, 3.5 ribaund, 1.6 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 14 maçta ortalama 28.6 dakika sahada kalırken 14.8 sayı, %36.0 3sayı, 2.4 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Simpson atletik özellikleri ve yüksek yüzdeli dış şutları ile etkili bir skorer. Hem 2 hem de 3 numarada süre alabiliyor. Evet 3 numara için biraz boyu kısa ama güçlü fiziği ve patlayıcılığı ile bu zaafını kapatabiliyor. Dribbling üstünden kendi skorunu yaratabildiği gibi topsuz katlarla potaya gidebilen, hava harekatları ile spektaküler smaçlara da imza atabilen, heyecan verici bir oyuncu. Ritmini bulduğunda perdelerden çıkarak ve ceza atışlarında çok önemli bir 3 sayı tehditidi de bulunan Simpson, BBL’de pandemi sonrası oynanan geri dönüş maçlarında da iyi bir performans sergilemiş, takımını neredeyse tek başına ayakta tutmaya çalışmıştı.

Lemar ile beraber Gaziantep’de 2 ve 3 numarayı paylaşacaklar. İki ismin de skor potansiyelinin yüksek olması önemli bir artı. Ama asıl değerli olan Simpson’ın topsuzken de etkili olabilmesi ve Lemar’ın topla oynayabilmesine olanak sağlaması. Top paylaşımı adına bu uyum çok önemli olacak Gaziantep adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …

4 Yorumlar

  1. Gaziantep için harika bir transfer olur. İnanılmaz yüzdelerle dış şut atıyor. Gaziantep halkı onun rahat etmesi için her şeyi yapacaktır. Şehirle bütünleşirse bu sezon harika maçlarını izleyebiliriz.

  2. İnanılmaz smaçlar yapıyor. Türkiye Basketbol Ligi’ne çok yakışacak.