Güncel Haberler

NBA G-League’de Sezonun MVP’si Mason Oldu!

NBA G-League 2019-20 sezonunun MVP’si (en değerli oyuncusu) ligde görev alan 28 koç ve GM’in ortak oylarıyla belli oldu.

Wisconsin Herd‘in oyun kurucusu Frank Mason III sezonun en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Mason aynı zamanda bu sezonun en skorer ismi konumunda.

Geçen Temmuz’da Milwaukee Bucks ile çift yönlü kontrat imzalayan 1.80 metre boyundaki, 26 yaşında olan Mason, 23 maçta ortalama 31.3 dakika süre alırken 26.4 sayı, %42.8 3sayı, 3.4 ribaund, 5.0 asist istatistikleri ile yıldızlaşmıştı.

Ele avuca sığmayan bir oyun kurucu olan Mason, sürati, güçlü ve dengeli fiziği ile rakip savunmaların canını çok sıkan bir isim. Saha görüşü ve pas yeteneği de çok iyi olan, özellikle delici bir oyuncu olmasının avantajıyla potaya rahat gidip takım arkadaşlarına iyi servisler yapan Mason, aynı zamanda yay gerisinden de önemli bir tehdite sahip. Savunmada da çabuk elleri ile dribbling üstündeki baskısı hem de pas araları ile takımına enerji katan bir isim. Tek dezavantajı boyu ama onu da bu artıları ile rahatlıkla kapatan bir guard. NBA’den kontrat beklemek yerine umarım Avrupa’ya gelir ve umarım takımlarımızdan biri onu ikna edebilir.

Herd onun liderliğinde 33-10 ile ligin en iyi galibiyet-mağlubiyet yüzdesine sahip takımıydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …