Güncel Haberler

Barcelona, Calathes’e Teklifini İletti!

Turkish Airlines Euroleague’de sezonun iptal olmasından sonra artık gündem tamamen transfer oldu.

Piyasanın en önemli isimlerinden biri de Panathinaikos ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan Yunan maestro Nick Calathes. Kendisi ile Barcelona, Real Madrid, Zenit, Olympiakos, CSKA Moskova ve temsilcimiz Anadolu Efes ilgileniyorlar.

Yıldız oyun kurucuya Zenit’in yaptığı önemli teklifin ardından, bir teklif de Delaney’nin yerini doldurmak isteyen Barcelona‘dan geldi ki sizlere

Eurohoops’un haberine göre İspanyol devi yıldız guard için 3 yıllık toplam 5.5 milyon değerinde bir kontrat teklifinde bulundu.

Yunan maestronun bildiğiniz üzere Panathinaikos ile önümüzdeki sezon için de geçerli, devam eden 2.2 milyon euro değerinde bir kontartı var ancak pandeminin de etkisiyle yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Yunan ekibi bu kontratı 1.8 milyon euroya düşürmek istiyor. Calathes de bu sebeple takımdan ayrılma yolunda.

31 yaşında olan 1.96 metre boyundaki tecrübeli oyun kurucu, sezon askıya alınana kadar 28 maçta ortalama 32 dakika süre almış ve 13.3 sayı, 4.9 ribaund, 9.1 asist, 1.1 top çalma, 17.8 verimlilik puanı istatistikleri ile sezonun en iyi beşinin adayları arasına adını yazdırmıştı. Takımı derleme toparlama ve organizasyon konusunda Delaney’den çok daha iyi bir guard Calathes ancak dış şutlar ve delicilik konusunda Barça’nın Higgins’i kaybetmemesi ve 2 numaraya da atletik ve dış şut tehditi bulunan bir takviye yapması şart Calathes hamlesi ile beraber.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …