Güncel Haberler

Euroleague Devlerinin Peşinde Olduğu Calathes’e Zenit’den Müthiş Teklif!

Turkish Airlines Euroleague ekipleri sezonun askıya alınmasıyla beraber tamane transfere konsantre olmuş durumdalar. Bu noktada devlerin peşinde olduğu bir isim ön planda.

Panathinaikos ile önümüzdeki sezon için 2.2 milyon euro değerinde kontratı olan ancak kulübünün kendisine gelecek sezon da geçerli olmak üzere yıllık 1.8 milyon euro kazanacağı, toplam 3 yıllık bir kontrat önermesi üzerine Yunan maestro Nick Calathes, büyük olasılıkla serbest kalacak.

Onunla bir çok dev Euroleague takımı ilgileniyor. James’in yanına saf bir oyun kurucu arayan CSKA Moskova, Campazzo’nun NBA yapması durumunda Real Madrid, Micic’in 76ers ile anlaşması durumunda Anadolu Efes ve ezeli rakipleri Olympiakos.

Ama tüm takımlar sadece ilgilenme ve takip etme seviyesinde yer alırlarken beklenmedik bir takım sahneye çıktı. Trifilara’nın haberine göre Rus ekibi Zenit, kesenin ağzını açtı ve 3 yıllık toplam 8 milyon Euro değerinde bir teklite bulundu Yunan oyun kurucuya.

Zenit’in başında olan koç Pascual daha önce Calathes ile Panathinaikos çatısı altında çalışmıştı ve ikili birbirlerini yakından tanıyorlar. Burada tek problem Zenit’in yeni sezonda Euroleague’de oynayıp oynamayacağının garanti olmaması. Çünkü zaten CSKA A lisansı ile VTB Ligi temsil ediyor ve normal sezonu lider bitiren Khimki yine Euroleague sahnesinde olacak. Bu durumda Zenit eğer wild card (öze davetiye) alamazsa Euroleague’de değil EuroCup’da mücadele eder. Belki de kariyerinin son bol sıfırlı kontratını alacak olan Calathes bu hakkını EuroCup sahnesinde değerlendirme riskini göze alır mı asıl soru bu.

31 yaşında olan 1.96 metre boyundaki tecrübeli oyun kurucu, sezon askıya alınana kadar 28 maçta ortalama 32 dakika süre almış ve 13.3 sayı, 4.9 ribaund, 9.1 asist, 1.1 top çalma, 17.8 verimlilik puanı istatistikleri ile sezonun en iyi beşinin adayları arasına adını yazdırmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=pY1WgfJvkyE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …