Güncel Haberler

Baskonia, Prepelic’i Kadrosuna Katmak İstiyor

Yeni sezonda koç Ivanovic ile yola devam etmesi beklenen İspanyol ekibi Kirolbet Baskonia da kadro yapılanması için çalışmalarına başladı.

Euroleague ekibi bu sezon isteneni veremeyen Stauskas’ın yerine yeni bir şutör arıyor ve listelerinin başında yer alan isim ise Joventut Badalona‘da kariyer sezonunu geçiren Sloven guard Klemen Prepelic.

Prepelic, bu sezon Badalona’da kiralık olarak oynuyordu ve yeni sezon için takımı Real Madrid‘in onu takımda tutmak adına opsiyonu bulunuyor. Ancak tecrübeli şutör Carroll’ın bir sezon daha devam etme konusunda karar vermesiyle birlikte İspanyol devinin Prepelic’in kontratındaki opsiyonu kullanmayacağına dair haberler var, Sloven şutörün serbest kalması bekleniyor.

27 yaşında olan Prepelic bu sezon kiralık olarak forma giydiği Joventut Badalona’da EuroCup sahnesinde 17.0 sayı, 3.9 asist ve Liga Endesa’da ise 22.3 sayı, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Liga Endesa’da sezon askıya alınana kadar ligin sayı kralı olan Sloven skorer, her ne kadar yüksek yüzdeli dış şutları ile ön plana çıksa da bu sezon Badalona’da aldığı liderlik sorumluluğunun da altından çok iyi kalktı ve artık bir keskin nişancıdan komple bir skorere evrildiğinin sinyallerini de verdi. Real Madrid’in geniş kadrosunda kendisine yer bulabilmesi zor görünüyor. Ancak yeniden yapılanan Baskonia’da rolü ve süresi daha fazla olacaktır, bunu da Badalona’daki gibi iyi değerlendirip Euroleague sahnesinde de skorer özelliklerini göstereceklerini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …