Güncel Haberler

Transfer Pazarının En İştahlı Takımı Milano, Hines’ın Durumunu Takip Ediyor

Turkish Airlines Euroleague ve İtalya Lega Basket Serie A temsilcilerinden Olimpia Milano, liglerin askıya alınmasının ardından kadro yapılanmasına konsantre olmuş durumda.

Pandeminin ekonomiyi negatif etkilemiş olmasına rağmen güçlü sponsoru ile piyasadaki en iştahlı ve aktif takımlardan biri olan Milano, Euroleague tarihinin en başarılı ve istikrarlı uzunlarından birin Kyle Hines‘ın durumunu yakından takip ediyor.

Tecrübeli uzun geçen yaz kulübü CSKA Moskova ile 1+1 yıllık kontrat imzalamıştı ve 2020-21 sezonu için henüz takımı ile bir anlaşmaya varmadılar. Yani serbest kalma opsiyonu halen masada duruyor. Gelen haberler ise Rus ekibinin kaptanını bırakmak istemediği yönünde.

Euroleague’de Son 10 Yılın Takımı’na seçilme başarısı gösteren 33 yaşındaki 1.98 metre boyunda olan tecrübeli pivot, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 22.8 dakika süre alırken, 8.8 sayı, 4.9 ribaund, 1.4 asist ve VTB Ligi’nde ise 16 maçta ortalama 17.6 dakika süre alırken 5.9 sayı, 4.4 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Hines’ın takımına verdiği katkıyı anlatmaya satırlarlar yetmez diyebiliriz rahatlıkla. Özellikle savunmada ve ribaundlarda ilerleyen yaşına rağmen halen Euroleague’in elit uzunları arasında yer alıyor. Sadece 1.98 metre boyunda olmasına rağmen uzun kolları ve güçlü fiziği ile pozisyonu için kısa olan boyunun dezavantajını yaşamıyor. Orta mesafe şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve üst düzey atletizmini de eklediğimizde onun için “her takıma lazım” ibaresini rahatlıkla kullanabiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …