Güncel Haberler

Real Madrid, Tavares’in Alternatiflerini Belirlemeye Devam Ediyor

Sezon askıya alınana kadar hem Turkish Airlines Euroleague hem de İspanya Liga Endesa‘nın en büyük şampiyonluk adaylarından olan Real Madrid‘in oyuncuları NBA takımlarının radarında.

Daha önce NBA tecrübesi bulunan Cape Verdeli dev uzun Walter Tavares de işte bu isimlerden biri.

Koç Laso ve ekibi de haklı olarak takımın iskeletini oluşturan isimlerden olan pivotlarını kaybetmeleri olasılığına karşın alternatif palnları yapmaya başladılar. Bu listeye aldıkları ilk ismi de sizlere daha önce ÖZEL: Tavares NBA’in Radarında, Real ise Yerini Dolduracak İsmi Belirledi! başlıklı yazımda iletmiştim.

Listeye aldıkları bir diğer isim de yakından tanıdığımız bir isim, eski Fenerbahçeli Ekpe Udoh.

Fenerbahçe’deki başarılı dönemin ardından NBA’de tekrar şansını deneyen ama başarılı olmayan, sezonu Çin’in Beijing Ducks takımında geçiren tecrübeli uzun ile Pleiss ile yollarını ayırması beklenen temsilcimiz Anadolu Efes de ilgileniyor.

32 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Udoh, bu sezon Çin Ligi’nde 15 maçta 18.7 sayı, 11.7 ribaund, 2.5 asist, 4.5 blok, 2.0 top çalma istatistikleri ile halen formda olduğunu göstermişti.

Tavares’in Real’deki en önemli görevinin çember koruyuculuğu, ribaundlar ve ikili oyunlardaki yüzdeli bitirişler olduğunu düşündüğümüzde Udoh’un bunların tamamını yapabilecek bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Nijerya asıllı ABD’li uzun, bunlara ek olarak Fenerbahçe’de geliştirdiği pas yetenekleri sayesinde yüksek postta pas istasyonu görevini de yapabilen, özellikle gömülen savunmalara karşı takımına değer katabilen bir pivot. Özetle Tavares’i aratmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Palencia Deplasmanında Sürprize İzin Vermedi

İspanya Liga Endesa 31. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu Palencia‘yı 94-101’lik skorla geçmeyi bildi, sürprize …