Güncel Haberler

ÖZEL: Tavares NBA’in Radarında, Real ise Yerini Dolduracak İsmi Belirledi!

NBA takımları Turkish Airlines Euroleague‘in en güçlü takımlarından biri olan Real Madrid‘in yıldızlarına kanca takmaya devam ediyorlar.

Campazzo ve Deck’in ardından bu kez de Cape Verdeli uzun Walter Tavares gündemde. Golden State Warriors daha önce NBA tecrübesi bulunan dev uzun ile yakından ilgileniyor.

Real Madrid ile devam eden yaklaşık 2 milyon dolar tutarında bir kontratı var Tavares’in ama NBA çıkışı da var. Kerr’in yıldız uzunu kadroda görmek istediği biliniyor, alternatif 5 numara olarak NBA’de çok faydalı olacağını düşünüyor ki bunda da çok ama çok haklı.

2.21 metre boyundaki dev uzunun NBA hakkını kullanması ve ayrılması durumunda ise Real Madrid’in düşündüğü isim Fransız uzun Vincent Poirier. Ancak unutmamak lazım ki Fransız uzunun 2020-21 sezonunu da kapsayan bir kontratı var takımı Boston Celtics ile. Bu nedenle Real Madrid açısından kolay bir hamle olmayacak.

2.13 metre boyunda olan 26 yaşındaki Poirier, bu sezon Celtics ile 20 maçta ortalama 5.7 dakika süre alırken sadece 2.0 sayı, 1.7 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. G-League’de ise Maine forması ile 4 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 16.3 sayı, 9.0 ribaund, 2.0 asist, 3.3 blok istatistikleri ile önemli bir katkı vermişti. Baskonia günlerinden de hatırlayacağımız üzere Fransız uzun Euroleague’in en dominant uzunlarından biriydi. Dolayısıyla güçlü fiziği ve boyalı alandaki baskın oyunuyla Tavares’in yerini hem hücumda hem de savunmada en iyi şekilde doldurabilecek uzunlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tabi NBA’de mevcutta bulunan kontratının durumu buradaki en önemli nokta ki 2020-21 sezonunda 2.5 milyon dolar kazanacağını da belirtelim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …