Güncel Haberler

Anadolu Efes, Broekhoff ile İgileniyor

Pandemi nedeniyle 2019-20 sezonu askıya alınmadan önce hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nde liderlik koltuğunda oturan Anadolu Efes, yeni sezon için de kadrosunu korurarak bir kaç takviye yaparak güçlenmek istiyor.

Anadolu Efes‘in yeni sezon öncesi kadrosuna ekleme yapmak istediği pozisyon 3 numara ve bu konuda listelerinin başındaki isim ise, tanıdık bir isim, eski Beşiktaşlı Ryan Broekhoff.

SDNA’nın haberine temsilcimiz Avustralyalı forvet ve menajeri ile iletişme geçti, nabız yoklamaya başladı. Bu arada tecrübeli forvet ile Maccabi Tel Aviv, Olympiakos ve CSKA Moskova gibi önemli takımlar da ilgileniyorlar.

Sezona NBA ekiplerinden Dallas Mavericks’de başlayan tecrübeli forvet, Şubat ayında serbest bırakılmıştı. Mavs formasıyla sadece 17 maçta sahne alan Broekhoff, 4.2 sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

2.01 metre boyunda olan 29 yaşındaki Avustralyalı forvet Avrupa’daki son macerasında 2017-18 sezonunda Lokomotiv Kuban ile EuroCup sahnesinde 16 maçta görev almış, 12.3 sayı, %50.6 3sayı, 5.5 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile hatrı sayılı bir katkı vermişti. Anadolu Efes’in Anderson’dan bu sezon fazla katkı alamadığın ve diğer taraftan Simon’ın bir yıl daha yaşlandığını düşünürsek Broekhoff’un enerjsi, yüksek yüzdeli dış şutları ve ribaundlara vereceği katkıyla çok değerli bir parça olacağı gerçek. 2015-16 sezonunda Euroleague Final Four’unda Kuban forması ile koyduğu performansla bu seviyede neler yapabileceğini herkese göstermişti. Ülkemizi de Beşiktaş forması giydiği dönemden tanıyan Avustralyalı forvetin Anadolu Efes’e forvet rotasyonunda sınıf atlatacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/xXyqmY2Gt1E

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …