Güncel Haberler

Partizan, Pota Altını Tanıdık Bir İsimle Güçlendirmek İstiyor

Pandemi nedeniyle askıya alınan Adriyatik Ligi‘nde lider konumda olan ve 7DAYS EuroCup‘da çeyrek final oynayacak olan Partizan, yeni sezonda Turkish Airlines Euroleague’e wild card (özel davetiye) ile dönmeye aday takımlardan biri.

Sırp ekibi koç Trinchieri ile bu sezon yakaladığı çıkışı kadrosunu güçlendirerek sürdürmek istiyor.

Bu sezon pota altında istikrarlı bir katkı alamayan Partizan’da yeni sezon öncesi yapılacak ilk takviyelerden biri 5 numara pozisyonuna yapılacak. Bunun için de gündemdeki isim temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ile çok iyi bir sezonu geride bırakan Johnny Hamilton. Birleşik Amerikalı uzunun yeni sezon için opsiyonlu kontratı devam ediyor ama küçülecek bütçede Daçka’nın onu elinde tutması zor görünüyor.

2.13 metre boyunda olan 26 yaşındaki Trinidad Tobakolu uzun, Avrupa kariyerindeki ilk sezonunda 7DAYS EuroCup sahnesinde 15 maçta 11.3 sayı, 8.1 ribaund, 1.4 blok ve BSL’de ise 22 maçta 8.2 sayı, 6.5 ribaund, 1.0 asist ve 1.5 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

BSL’de Sınıf Atlayabilecek Yabancılar (Euroleague) isimli yazımda Hamilton hakkındaki fikirlerimi ve analizimi paylaşmıştım, henüz okumayanlar ya da hatırlamak isteyenler göz atabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …