Güncel Haberler

Ersan İlyasova NBA Kariyerindeki Favori 3 Anını Açıkladı

Milwaukee Bucks forması ile ülkemizi NBA‘de başarılı bir şekilde temsil eden milli oyuncumuz Ersan İlyasova, ligin resmi twitter hesabına açıklamalarda bulundu.

İlyasova çocukluğundan bu yana NBA’i yakından takip ettiğini, o dönemlerde favori takımının Chicago Bulls ve oyuncusunun da tabiki Michael Jordan olduğunu belirtti:

Türkiye’de büyüyüp, Avrupa kulüplerinde oynayan biri olarak; çok çalışan bir çocuk olarak en büyük sahneye çıkma, draft edilip NBA’in bir parçası olma duygusu size ekstra motivasyon kazandırıyor. Maçlar orada sabaha karşı 3-4 gibi oynanmasına rağmen o dönemde NBA maçlarını izlemeye çalıştım. Favori takımım ve oyuncum Chicago Bulls ve onun o dönemki en iyi oyuncusu Michael Jordan’dı. Onun oyununu izlemek harikaydı.

NBA

NBA Kariyerinde en unutamadığı anları ise iöyle açıkladı tecrübeli yıldız.

NBA kariyerimdeki favori 3 anımdan ilki elbette 2005’te draft edildiğim an. Avrupa’dan gelen biri olarak benim adıma büyük bir hayal gerçek oldu. Tabii ikinci unutulmaz anım da ilk NBA maçımı oynadığım anlar. Harika bir histi. Üçüncüsü de Milwaukee Bucks‘la ilk playofflarımı oynadığım dönemdi. Büyük bir deneyim, farklı bir atmosferdi.

NBA

Son olarak ligdeki favori Avrupalı oyuncusu sorulan Ersan, şu şekilde yanıtladı:

Avrupa’da büyümüş bir oyuncu olarak NBA’deki favori Avrupalı oyuncum Dirk Nowitzki’ydi. Mevkimiz aynı, onu sürekli izleyerek şutunu, sahip olduğu özellikleri görmeye çalıştım. Onu izleyerek oyunumu geliştirmeye çalıştım. Nowitzki diğer Avrupalılara NBA’de başarılı olabileceklerini gösteren bir isimdi.

NBA

Ersan uzun yıllardır NBA sahnesinde ülkemizi başarılı ve daha da önemlisi istikrarlı bir şekilde temsil ediyor. Elbette bir yıldız değil NBA’de ama görev adamları arasında rolünü en iyi benimseyen bu anlamda yıldız diyebileceğimiz isimlerden biri. Skor konusunda üst düzeyde katkı vermiyor olabilir ama ribaundlar ve savunmadaki enerjisi halen çok değerli bir çok takım için ki Milwaukee gibi şampiyonluk adayı olan bir takımda bile kendisine böyle net bir rol kapabildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …