Güncel Haberler

Maccabi Tel Aviv, Gill ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague takımları arasında markette adı en çok geçen ekiplerden olan Maccabi Tel Aviv, bildiğiniz üzere Caloiaro’nun yerine 4 numaraya transfer yapmak istiyor.

İsrail ekibi bu pozisyon için diğer adaylarını da belirtmişti sizlere daha önce ilettiğim üzere:

Maccabi Tel Aviv, Kalinic ile İlgileniyor
Dekker, Euroleague Takımlarının Gözdesi
Williams ile Maccabi de İlgileniyor

Son durumda ise listeye yeni bir ismi daha eklediler. Khimki ile kontratı bu yaz sona erecek ve serbest kalacak olan Birleşik Amerikalı forvet Anthony Gill ile ilgileniyorlar. Çok yönlü forvet ile Olympiakos da ilgileniyor.

2.04 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet, bu sezon askıya alınana kadar 25 maçta forma giymiş ve ortalama 19 dakika süre alırken 8.3 sayı, %44.0 3sayı, 4.5 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Ülkemizde Yeşilgiresun forması ile yıldızı parlayan ve ardından Euroleague’in yolunu tutan Gill, her sezon üstüne koyan, yeteneklerinin yanında çok da çalışkan bir oyuncu, iyi bir profesyonel. Zaman zaman sakatlıklar nedeniyle performansı düşüyor olsa da oyunun iki tarafında da yüksek enerjisi ve çok yönlülüğü ile takımına değer katan çok iyi bir tamamlayıcı. Koç Sfairopoulos’un sisteminde hem alçak post etkinliği hem de dış şutları ile önemli bir parça olacaktır ki yüksek tempoda etkisi artan bir oyuncu olması da avantaj. Savunmada da hem 3 hem de 4 numaraların karşısında durabilmesi önemli bir artı.

https://youtu.be/aWL6krXknLQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …