Güncel Haberler

Hidayet Türkoğlu: “16 Takımdan 13’ü Ligin Sonlandırılmasını İstedi”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, tüm basketbol liglerinin iptal edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bildiğiniz üzere TBF yönetimi bugün (11 Mayıs Pazartesi) yaptığı resmi açıklamalaryla coronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi‘nin şampiyonsuz bir şekilde, Beyaz Sezon olarak iptal edildiğini belirtmişti.

ING Basketbol Süper Ligi İptal Oldu!

Türkoğlu ise bu kararın verilmesindeki arka planı ve gelişmeleri anlattı:

Doğal olarak biz kulübümüzden fikirlerini istedik. Birkaç tane kulübümüz, bu süreçte farklı görüşlerde bulundu. “16 takımımızın 13’ü liglerin bu şekilde sonlandırılmasıyla ilgili dönüş yaptı. Kadınlarımızda ise 13 takımın 11’i ligin sonlandırılmasıyla dönüş yaptı. Biz, tabloyu geniş çerçevede planlıyoruz ve paydaşlarımızın hepsini bir tutuyoruz. Markamızın zarar görmemesi için, en doğru kararının bu olduğuna karar verdik. Önümüzde bizi bekleyen zorlu bir süreç var. İnşallah bunu en sağlıklı bir şekilde atlatırız ve 2020-2021 sezonu sıkıntısız bir şekilde tamamlarız.

Basketbol için en hayırlı kararlardan biri olduğuna inanıyorum. Her zaman ekip olarak önümüzdeki dönemleri yılları planlayan ekip olmuştuk. 1,5 aylık süreci kurtarmaktansa önümüzdeki birkaç yılı kurtarmak adına daha sağlıklı adımlar atmamız gerektiğine karar verdik. Nitekim böyle bir karar aldık. Bu kararlarımızı kulüplerimizle istişare ederek aldık. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki 2-3 ayı en sağlıklı şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Verdiğimiz karar inşallah Türk basketboluna hayırlı olmuştur.

TBF

TBF yönetimi doğru bir karar alarak futbolun durumuna düşmedi açıkçası. Elbette ekonomik açıdan zor bir karardı bu ama insan sağlığı herşeyden önemli ve bunu benimseyen TBF de gerekeni yaptı. Böylelikle artık takımlar da rahat bir şekilde yeni sezon hazırlıklarına başlayabilecekler. Başkan Türkoğlu’nun da belirttiği üzere önümüzdeki 1.5 ayı kurtarmak için gelecek sezonları riske atmaya değmezdi. Bir kez daha TBF’yi ve başkanı tebrik ediyorum bu önemli kararlarından dolayı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …