Güncel Haberler

Westermann: “Umarım İleride Saras ile Yollarımız Yine Kesişir.”

Fenerbahçe Beko‘nun Fransız guardı Leo Westermann, LNB’ye açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko forması ile ilk sezonunu geçiren Westermann, öncelikle coronavirüs günlerinde evde neler yaptığını anlattı ve bireysel çalışmalar dönmenin ne kadar değişik olduğunu belirtti:

Evimizde fiziksel olarak en iyi durumda olmaya çalışıyoruz. Ben de evde bisiklet sürüyorum, ağırlık kaldırıyorum ve bu tarz şeyler yapıyorum. Tabii hiçbir şeyin top ve sahanın yerini almıyor. 4 Mayıs’ta İstanbul’da kalanlarla ilk bireysel idmanlarımızı yaptık. Topa dokunmak iyi hissettirdi. Sadece 1 saat şut attım ama sanki 3 saat idman yapmış gibiydi! Bu tarz bir durumu 5-6 yaşında ilk kez şut atmaya başladığımdan beri hiç yaşamamıştım.

LNB

Westermann, babasının basketbola başlamasındaki rolünü anlatarak sözlerine devam etti:

Babam sayesinde buralardayım. O da oyun kurucuydu ancak tarzı benimkinden farklıydı. Daha kısaydı ama daha hızlıydı. Orta mesafeden çok iyi şutördü. Daha küçük yaşlardayken beni TV karşısında EuroLeague izlemek için oturturdu. NBA izlerken sıklıkla Steve Nash ve Jason Kidd izlediğimizi hatırlıyorum. Magic Johnson’u da YouTube’dan izledik. EuroLeague’de de elbette Jasikevicius, Diamantidis ve diğerleri…

LNB

Kariyeri boyunca birlikte forma giydiği yıldızlara da değinen Westermann koç Jasikevicius’un da koç olarak kendisi için özel olduğunu belirtti:

Harika oyuncularla oynadım. Sergio Rodriguez gibi, Nando de Colo gibi… Elbette de Sarunas Jasikevicius tarafından antrene edilmek… Bana pick and roll konusunda en çok şey öğreten isim oydu. Zamanını verdi, her şeyi açıkladı. Benden de detay şeyler istedi. Bunu bu tarz bir isimden öğrenmek ekstra tabii. Onun için oynamak harikaydı. Umuyorum ilerde bir gün yine onun takımında oynayabilirim.

LNB

Calathes’in özellikle pas yeteneğini çok beğendiğini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Pasörlük konusunda Avrupa’da Nick Calathes’ten daha iyisi yok. Oyun stili, tekniği, sağ ve sol elini kullanması, ribaunt yeteneği, dönüşleri… Sıra dışı… Avrupa’da belki de NBA’de onun pasörlük konusunda onun gibisi yok.

LNB

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …