Güncel Haberler

Baskonia’nın Shengelia Yerine Alternatifi Belli Oldu

Coronavirüs nedeniyle basketbol ekonomisinin ciddi etkileneceği ve bir çok kulübün kan kaybedeceği kesin. İşte bu kulüplerden biri olması beklenen Kirolbet Baskonia da alternatif planlarını yapmaya başladı.

Sizlere daha önce detaylarını iletmiş olduğum üzere Bask ekibinin yıldız kaptanı Shengelia’yı kaybetme ihtimali her geçen gün kulislerde daha yüksek sesle konuşuluyor. Hatta öyle ki Baskonia 4 numara pozisyonu için onun yerini doldurmak istediği ana alternatifi bile seçmiş durumda Crosarka’nın haberine göre.

İspanyol ekibi daha önce Liga Endesa’da Burgos, Tenerife ve Valencia takımlarının da formasını terletmiş olan, sonrasında Alba Berlin ile çok iyi bir dönem geçiren tecrübeli forvet Luke Sikma’yı gündemine almış durumda.

Son 3 sezondur Alman ekibinde oynanan 30 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Sikma, geçen yaz kulübü ile 4 yıllık bir kontrat imzalamıştı ve 2023 yazına kadar geçerli bir anlaşma. Ancak tabiki Baskonia’nın Shengelia’dan alacağı olası bonservisi bu hamle için değerlendirip Alba’yı ikna etmesi de çok zor olmayacaktır.

Sikma, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 9.6 sayı, 6.5 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile en verimli forvetlerden biri olmuştu. Elbette Shengelia’nın birebir yerini tutması zor ki farkl özelliklere sahipler. Sikma o kadar sert ve atletik bir oyuncu değil ama bunun yanında oyunu çok daha iyi okuyan, dış şut tehditi daha istikrarlı olan bir isim. Takımın en önemli skor opsiyonlarından biri olamaz ama takım oyunu içerisinde çok verimli bir silah olarak kullanabilirsiniz. Özellikle Baskonia atletizm, savaşçılık, skor katkısı ve tabiki liderlik anlamında çok şey kaybeder Shengelia giderse ama Sikma da gayet faydalı bir isim olur, komple oyunuyla takıma değer katar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …