Güncel Haberler

FLAŞ: Shengelia, Baskonia’dan Ayrılıyor mu?

Coronavirüs salgını her ne kadar Avrupa’da kontrol altına alınmaya başlamış olsa da ekonomik etkileri o kadar çabuk geçecek gibi görünmüyor.

Ekonomiye getirdiği bu negatif etkileri basketbolda da hissediliyor kuşkusuz. Turkish Airlines Euroleague ve İspanya Liga Endesa‘nın köklü takımlarından Kirolbet Baskonia da ekonomik önlemler almak zorunda olan, orta halli ekiplerden biri.

Son yıllarda neredeyse her sezon şartlarını zorlayarak yıldız isimleri, takımın kaptanı Tornike Shengelia’yı takımda tutmayı başarmışlardı. Son kontratı 2018 yazından 4 yıllık olarak imzaladılar ve aslında her yaz sadece NBA çıkışı var yıldız forvetin. Ancak kontratın bedeli günümüz şartlarında küçülecek ekonomide oldukça büyük ve bu da Baskonia’nın farklı aksiyonlar almasına neden olabilir.

Shengelia’nın 2022 yazına kadar geçerli olan kontratından yıllık 2 milyon dolara yakın bir maaş aldığı biliniyor. Bu da onu Avrupa’nın en pahalı oyuncularından biri yapıyor. Normal şartlarda Baskonia, sağlam bir bonservis almadan oyuncusunu bir Avrupa takımına göndermez ama mevcut ekonomik şartlarda ya oyuncu ile anlaşıp maaş indirimine gitmeleri gerekecek ya da onu düşük bir bonservisle başka bir takıma göndermeleri gerekecek bu yüksek maaştan kurtulabilmek adına. Halihazırda kontratında belirlenmiş olan bonservis bedeli 1.5 milyon euro.

Bu noktada hazırda bekleyen ekiplerden biri de Real Madrid. İspanyol devi Gürcü forvet ile uzun yıllardır ilgileniyor ve bu ekonomik krizi fırsata dönüştürebilirler ki Deck ve Campazzo gibi isimlerin NBA’e giderlerse kulübe hatrı sayılır bir bonservis getirisi sağlayacaklarını da düşünürsek Real için bu transferi tamamlamak pek sorun olmayacaktır.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon askıya alınana kadar Euroelague sahnesinde 15.9 sayı, 5.6 ribaund ve Liga Endesa’da ise 16.6 sayı, 6.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Tartışmasız Avrupa’nın en iyi bir kaç uzun forvetinden biri olan Shengelia, özellikle Deck’in ayrılması durumunda 4 numara için koç Laso’nun takımda görmek isteyeceği isim olacaktır ve elbette net bir şekilde Real’e sınıf atlatacaktır yıldız forvet.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …