Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka, Crocker’ın Kontratından Çıkamadı!

Yeni sezon için kadro yapılanması konusunda hazırlıklara başlayan Pınar Karşıyaka‘nın ilk hamlelerinden biri tecrübeli oyuncu Tony Crocker ile yolların ayrılması olmuştu.

ING Basketbol Süper Ligi, coronavirüs salgını nedeniyle askıya alınmadan önce Pınar Karşıyaka, zirve adaylarından biriydi. Yeni sezonda koç Sarıca’nın planlarında yer almayan Crocker ile yolların ayrılmasına karar verilmişti ancak DHA’nın haberine göre sözleşme feshi maddi sebeplerden dolayı finalize edilemiyor.

Tecrübeli oyuncu ülkesi ABD’ye dönmüş ve kontrat feshi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Menajeri, kulüp yönetiminden 33 yaşındaki oyuncunun ligin devam ettiği Mart ayı maaşını ve hakettiği primleri istemiş, kalan ayların maaşından feraget etmeyi kabul etmişti. İşte bu anlaşma gereği oyuncuya toplamda 60 bin dolar (420 bin TL) ödeme yapılması gerekiyordu ama bu ödeme yapılmayınca fesih işlemi de gerçekleşmedi.

Fesih işlemi gerçekleşmedi, yani kulübün kontratlı oyuncusu olmaya devam ettiği için Nisan maaşını (32 bin 500 dolar) hak eden Crocker ve menajerinin konuyu FIBA’ya taşıyacağı öğrenildi. İzmir temsilcisi Crocker ile fesih konusunda anlaşamazsa sezon sonuna kadar hakettiği maaşları artı 32.500 dolar çıkış ücretini de ödemek durumunda kalacak.

Haberin detaylarında Crocker’ın Karşıyaka ile sözleşmesinin yeni sezonda iki taraf için çıkış opsiyonu yer alacak şekilde ve yıllık 360 bin dolar maaşla devam edeceği belirtiliyor.

Hatırlayacağınız üzere 2017-19 sezonunda transfer edilip hiç süre almadan takımdan ayrılan Dustin Hogue’un 190 bin dolar alacağı yüzünden FIBA nezdinden transfer yasağı bulunan İzmir temsilcisinin, Crocker konusunu da FIBA’ya taşımadan çözmek istediği söyleniyor.

Sezon başında, hazırlık döneminde kalça kemiği kırılan, talihsiz bir sakatlık geçiren Crocker, Aralık ayının sonunda formasına kavuşmuş, BSL’de 10.1 sayı, 3.3 ribaund, 2.4 asist, FIBA Europe Cup’da ise 11.8 sayı, 2.2 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …