Güncel Haberler

Milano, Wilbekin İçin Devrede

Coronavirüs salgınının basketbol takımlarını finansal olarak ne kadar çok etkilediğini sizlerle günlerdir paylaşıyorum.

Euroleague sahnesinde bu etkiyi en çok yaşayacak takımlardan biri de Maccabi Tel Aviv olacak gibi duruyor. Birkaç önce kontrat yeniledikleri ve yıllık 2 milyon doların üstünde kazanacak olan yıldız guardları Scottie Wilbekin ile yolları ayırmak zorunda kalabilirler. Çünkü kulübün küçülmeye gideceği ve bu kontratı karşılamayacağı söyleniyor.

Yeni sezonda kadrosunu büyük ölçüde değiştirecek olan Olimpia Milano, Encestando’nun haberine göre milli takımımızın da formasını giyen yıldız guard ile görüşmelere başladı.

Sykes ve Nedovic ile yollarını ayıran Milano’da koç Messina, Rodriguez’in yanına yıldız bir guard daha katmak istiyor ve bu konuda Wilbekin başarılı koçun listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Maccabi ile yollarını ayırırsa İtalyan ekibi ile anlaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

1.88 metre boyunda olan 27 yaşındaki skorer guard, bu sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 26 maçta görev almış ve ortalama 26 dakika sahada kalırken 16.1 sayı, %43.5 3sayı, 2.0 ribaund, 3.4 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile ligin elit guardları arasına adını yazdırmıştı.

Euroleague’de sezonun ödüllerini dağıttığım Euroleague’de Sezon Böyle Biterse Ödüller Nasıl Dağılır? yazımda da kendisine bir yer ayırmıştım.

Öncelikle Rodriguez ile aynı anda sahada rahatlıkla yer alabilirler ve zaten bitirici rolünde daha iyi bir oyuncu olan Wilbekin’in İspanyol maestronun organizasyonları ile çok daha verimli oynayacağını düşünüyorum. Diğer taraftan son yıllarda savunmasını da geliştiren Wilbekin, 2 numara için biraz kısa kalsa da güçlü fiziği ve direnci ile savunmada da sırıtmayacaktır. Onun gelmesiyle daha tempolu oynamasını beklediğim Milano’nun geçen sezon yarı sahada kitlendiği bir çok maçın aksine bu kez Wilbekin’in birebirlerleri ve deliciliği sayesinde daha yaratıcı daha tehlikeli bir takım olacağını düşünüyorum. Rodriguez, Wilbekin, Ulanovas, Brooks, Tarczewski’den oluşan bir 5 şampiyonluğa oynayamaz belki ama çok can yakacakları kesin.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …