Güncel Haberler

2020 NBA Draftı’nın Ağustos ya da Eylül’e Ertelenmesi Bekleniyor

25 Haziran’da yapılması planlanan 2020 NBA Draftı‘nın resmi olarak ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor.

Coronavirüs salgını nedeniyle 2019-20 sezonunun askıya alınması ve henüz akibetinin belli olmaması, NBA yönetiminin normalde 25 Haziran’da yapılacak olan 2020 NBA Draftı’nı da ertelemek zorunda bırakacak. The Ringer’ın haberine göre draftların Ağustos ya da Eylül ayına ertelenmesi ve resmi açıklamanın da önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

NBA yönetimi halen 2019-20 sezonunu tamamlamak istiyor ama sezonun geri kalanının iptal edilmesi opsiyonunu da halen değerlendiriyor. Draft prosedürü biliyorsunuz NBA’de normal sezonun tamamlanması ile oluşacak takım sıralamasına direkt olarak bağlı ve normalde bu sıralamaya göre Draft kurasının 19 Mayıs’ta çekilmesi planlanıyordu. Diğer taraftan takımlar da normalde draft öncesi seçmeyi düşündükleri oyuncularla çalışmalar yapıp onların durumlarını gözlem altına alıyorlardı ama tabiki salgın nedeniyle bu çalışmalar da yapılamıyor.

Halen tüm taraflar mutabakata varamamış olsa da NBA yönetimi 2019-20 sezonunu yaz aylarında tamamlayıp 2020-21 sezonunu da Noel’de başlatma üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Ligin başlayabilmesi için yaklaşık 15.000 adet COVID-19 testi yapılması gerektiği tahmin ediliyor.

Hatırlayacağınız üzere 11 Mart akşamı Utah Jazz’ın Fransız uzunu Gobert’in covid testinin pozitif çıkması lig askıya alınmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …