Güncel Haberler

Fransa Pro A Sayı Kralı Başkent Ekibi ile Anlaştı

Fransa JeepElite Pro A da diğer Avrupa ligleri gibi coronavirüs salgını nedeniyle sezonu askıya almıştı. Ama bu süreçte takımlar transfer çalışmalarına devam ediyorlar.

Ligin iddialı takımlarından Metropolitan Levallois, uzun rotasyonuna önemli bir takviye yaparak sezona ara verildiğinde ligin sayı kralı olan Miralem Halilovic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

2.05 metre boyunda olan ve 28 yaşındaki Bosnalı uzun hem 4 hem de 5 numaralı pozisyonlarda forma giyebiliyor. Bu sezon şimdiye kadar Pro A sahnesinde Orleans formasıyla 23 maçta ortalama 28.8 dakika süre alırken 17.6 sayı, 7.9 ribaund, 3.1 asist, 1.0 top çalma ile katkı vermişti.

Levallois sezon askıya alınana kadar 18 galibiyet 7 mağlubiyetle 4.sırada yer alıyordu ve yeni sezonda büyük olasılıkla onları Avrupa kupalarında izleyeceğiz. Bosnalı uzunun da kendisini bu sahnede iyi göstereceğini ve en verimli çağında bir üst seviye için hazır olduğunu düşünüyorum.

Halilovic’i sizlere Pro A’daki sınıf atlayacak oyuncular yazı dizimde biraz olsun tanıtmaya çalışmıştı. Oradaki mini analizimi okumayanlar ya da hatırlamak isteyenler BURAYA göz atabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Nanterre Karşısında Hata Yapmadı

Fransa Betclic ELITE Pro A 11. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Nanterre‘i 91-82’lik skorla …