Güncel Haberler

Messina: “18 Takımı ve Yabancı Oyuncuları Toplayıp Hepsinin Güvenliğini Sağlamak Çok Zor.”

Olimpia Milano‘nun 60 yaşındaki koçu Ettore Messina, Sky Sport 24’e yaptığı açıklamalarda Turkish Airlines Euroleague‘de 2019-20 sezonunun geleceği hakkındaki görüşlerini ifade etti.

18 takımı ve yabancı oyuncuları toplayıp hepsinin güvenliğini sağlamak çok zor. Bu şartlar altında maçlara devam etmenin zor olduğunu düşünüyorum. İspanya Liginin 10 Temmuz’a kadar sezonu bitirmek istemesi de bir ayrı sorun. Bu takvimi ayarlamayı da daha zor hale getirecektir. Bu şartlar altında maçlara devam etmenin zor olduğunu düşünüyorum.

Skye Sport 24 & Eurohoops

Hatırlayacağınız üzere coronavirüs salgını nedeniyle sezon askıya alınmadan önce İtalyan ekibi 12-16’lık derecesiyle 4 rakibi ile birlikte 9. sırayı paylaşıyordu. Tecrübeli koç sezona devam edilmesi hakkındaki endişelerini dile getirirken oyuncularının hem fiziksel hem de mental açıdan iyi durumda olduklarını dile getirdi. Ayrıca tüm takımın da sağlık yetkilileri tarafından tavsiye edilen önerilere eksiksiz uyduğunu belirtti.

Doktorlarımız ve antrenörlerimiz oyuncularımızla takip etmeleri gereken antrenmanları paylaştı. Antrenörlerimizle oyuncularımız internet üzerinden video seansları da gerçekleştirdi. Oyuncularıma güvenlik kurallarına uymalarını ve evde kalmalarını tavsiye ediyorum. Bir yandan da mümkün olan en iyi kondisyonda kalmalarını istiyorum. Zamanı geldiğinde tekrar basketbol oynamak hakkında konuşacağız.

Sky Sport 24 & Eurohoops

San Antonio Spurs’deki yardımcı koçluk tecrübesinin ardından geçen yaz ülkesine dönen Messina, Olimpia Milando’da hem genel menajer hem de koçluk görevini yürütüyor.

Hatırlayacağınız üzere İtalya Lega Basket Serie A‘da 2019-20 sezonu, 7 Nisan tarihi itibariyle federasyon tarafından tamamen iptal edilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …