Güncel Haberler

RESMİ: Faye, Promitheas’a Döndü

Coronavirüs salgını etkisiyle liglerin tamamen durmuş olması takımları transfer çalışmalarına yönlendirmiş durumda.

Yunan ekibi Promitheas da bu süreçte ilk hamlesini yaparak eski oyuncusu Mouhammad Faye ile anlaştı. Kontrat 2 yıllık olarak imzalandı ve 2021 yazında takım opsiyonu bulunacak. Anlaşmayı Senegalli forvetin son takımı Avtodor da doğruladı.

Böylelikle Faye 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında formasını terlettiği Yunan ekibine tekrar dönmüş oldu. Tecrübeli forvet sezona Euroleague temsilcisi Kızıl Yıldız ile başlamış ancak beklentileri verememiş, koç Tomic’in ayrılmasının ardından koç Sakota ile de yıldızı barışmamış ve kadro dışı kalmıştı.

Sezonun ikinci bölümünü ise Rus ekibi Avtodor’da geçirdi. 2.07 metre boyunda olan 34 yaşındaki Faye, VTB Lig sahnesinde sadece 2 maçta görev alırken ortalama 19 dakikada 8.5 sayı, 6.5 ribaund, 1.5 asist, 2.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …