Güncel Haberler

CSKA Moskova Pota Altında Operasyona Gidiyor

2019-20 Turkish Airlines Euroleague sezonu corona salgını nedeniyke askıya alınana kadar kurduğu yeni kadroyu koç Itoudis yönetiminde çok iyi kullanan ve yine şampiyonluk adaylarından olduğunu gösteren bir CSKA Moskova izlemiştik.

Ancak pota altı rotasyonundan iyi bir verim alamamışlardı ve bunun temel nedeni de büyük umutlarla transfer edilen NBA patentli Yunan uzun Kostas Koufos‘du.

Rus ekibi tecrübeli uzun ile geçen yaz 2 sezonluk bir kontrat imzalamış olsa da bu yaz için her iki taraf için de çıkış opsiyonu var ve bunu kullanmaları bekleniyor.

31 yaşında olan 2.13 metre boyundaki pivot, sakatlıkların da etkisiyle ritmini bulamadı ve özellikle esas katkı vermesi beklenen ribaundlar artı savunmada iyi performas sergileyemedi. VTB ve Euroleague kulvarlarında toplam 27 maça çıkarken 5.4 sayı, 3.7 ribaund istatistikleri ile katkı verebildi sadece.

Diğer taraftan sizlere daha önce ilettiğim gibi CSKA Moskova, onun yerine 5 numaraya bir yıldız transferini bitirmek üzere, Nikola Milutinov ile anlaşmaları bekleniyor. Her ne kadar başkan Vatutin bu haberi yalanlamış olsa da bunların özellikle Rus ekiplerinin transfer döneminde sık sık başvurduğu hareketler olduğunu hatırlatayım 😉

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …