Güncel Haberler

Angola Uzatmada Filipinler’i Geçmeyi Başardı

Dünya Kupası D grubu mücadesinde Angola denk rakibi Filipinler‘i uzatma sonunda 84-81 yenerek grubu 3.tamamladı ve son 23 takım arasına kalarak Olimpiyat elemelerinde yer alma yolunda önemli bir avantaj sağladı.

Maç tempolu başladı ve ilk çeyrekte ekipler birbirlerine net bir üstünlük kuramadılar, 10 dakika sonunda Angola 21-20 öndeydi. İkinci çeyrekte ise tempo düştü ve savunmalar sertleşti. Bu durum ise Angola’ya biraz daha fazla yaradı ve devreye 38-34 önde girdiler. İkinci yarıda ise Angola farkı biraz açsa da Filipinler harika bir son çeyrek oynadıi tam 27 sayı buldukları çeyreğin ardından bitime 33 saniye kala Jaymar Perez’in üçlüğü ile 73-73 beraberlik yakaladılar. Sonrasında kalan sürede 2 ekip de skor üretemeyince uzatmaya gittik. Uzatmada daha diri kalan Angola maçı da 3 sayı farkla kazanmayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Angola’da Valdelicio Joaquim 20 sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, Reggie Moore 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Yanick Moreira 12 sayı, 15 ribaund ile ona destek olan isimler oldular. Filipinler’de ise Andrey Blatche 23 sayı, 12 ribaund, 2 asist ile takımını sırtlarken Jaymar Perez de 17 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile etkili oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Senegal, Angola’yı Geçip Yarı Finale Çıktı (Fenerbahçeli Henry’den 9 asist)

Ruanda’da düzenlenen 2021 FIBA Afrika Şampiyonası çeyrek final maçında Senegal, dişli rakibi Angola karşısında zorlansa …