Güncel Haberler

Brezilya Bir Kez Daha Çin’i Yenmeyi Başardı

Dünya Kupası‘nda mücadele edecek 2 takım bir kaç gün önce yine Çin‘in ev sahipliğinde karşılaşmışlar ve Brezilya 90-84 kazanmıştı. Brezilya rakibin etkili geri dönüşüne rağmen bu kez de 73-70 ile kazanan taraf oldu.

Brezilya maçın ilk 3 çeyreğini kontrol eden taraftı. İlk çeyreği 22-17 önde geçerken devreye de 43-32 önde girdiler. Son çeyreğe de 62-45 önde girince Çin’in direncini kırdıklarını düşünmüşlerdi ama öyle olmadı. Son çeyrekte 25-11’lik skorla maça ortak olan ev sahibi Brezilya’yı çok zorlasa da sonunu getiremedi.

Ev sahibinde Zhao Rui 13 sayı, 4 asist ile en skorer isim olurken, Brezilya’da ise Leandro Barbosa 14 sayı, 2 asist ile ön plana çıktı. Ayrıca Marquinhos Vieira da 13 sayı ile ona eşlik ederek galibiyetin mimarlarından oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Arjantin, Ev Sahibi Brezilya’yı Yeni AmeriCup’da Şampiyon Oldu

2022 FIBA AmeriCup final maçında Arjantin, turnuvanın ev sahibi Brezilya‘yı 73-75’lik skorla geçerek şampiyon oldu. …