Güncel Haberler

Polonya Waczynski Liderliğinde İran’ı Zorlansa da Yenmeyi Bildi

Güney Kore’de düzenlenen Dünya Kupası hazırlık turnuvasında Polonya karşılaştığı İran‘ı Adam Waczynski’nin etkili oyunuyla 88-83 yenmeyi başardı.

Maça iyi başlayan ve ilk çeyreği 25-16 önde tamamlayan Polonya oldu. Ancak İran ikinci çeyrekte sazı eline aldı ve soyunma odasına 47-40 önde girdiler. İkinci yarı ile beraber Polonya hemen geri döndü ve son çeyreğe 69-66’lık üstünlükle girerek maç sonuna kadar bu üstünlüğü korumayı bildi.

Polonya’da Adam Waczynski 16 sayı ile en skorer isim olurken, Aaron Cel de 14 sayı ile ona destek olan isim oldu. İran’da ise dev uzun Hamed Haddadi 17 sayı ile takımını ayakta tutarken, Samad Nikkah ve Behnam Yakchali de 13’er sayı ile katkı verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

ANALİZ: Polonya – Fransa

2022 FIBA EuroBasket yarı final maçında turnuvanın külkedisi Polonya, buralara şansının yardımıyla gelen Fransa ile …