Güncel Haberler

Olympiakos Forvete ve Pota Altına Takviye Peşinde

Koç Blatt ile kadrosunu yenileme çalışmalarına devam eden Olympiakos, 4 numaraya ve 5 numaraya birer takviye yapmak istiyor.

Listelerinde ise 3 isim öne çıkıyor. Sizlere daha önce iletmiş olduğum Khimki’den ayrılan Malcolm Thomas, halen serbest olan ve piyasada kalan en değerli forvetlerden biri olan Mindaugas Kuzminskas ve son olarak Orlando Magic’de izlediğimiz Jarerll Martin.

2.06 boyunda olan 1988 doğumlu tecrübeli uzun Thomas, geride bıraktığmız sezon Euroleague sahnesinde 30 maçta ortalama 20.2 dakika süre almış ve 8.6 sayı, 5.0 ribaund, 1.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Atletizmi, mobil bir uzun olması ve dış şut tehditinin de bulunması onu değerli bir parça haline getiriyor.

2.05 boyunda olan 29 yaşındaki Kuzminskas, Milano ile geçtiğimiz sezon Serie A’da 9.2 sayı, 3.3 ribaund ve Euroleague’de ise 8.5 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Kuzminskas kariyeri düşüşte olan bir isim, artık kariyerini tekrar toparlayıp özgüvenini yükselteceği güvenilir bir liman arıyor.

2.08 boyunda olan 1994 doğumlu Martin ise Thomas ve Kuzminskas’a göre daha toy ve kapalı kutu niteliğinde bir uzun. Magic forması ile geçen sezon ortalama 7.8 dakika süre alabildi ve 2.7 sayı, 1.7 ribaund istatistikleri ile çok sınırlı bir katkı verdi. Dış şut tehditi olan ve aynı zamanda atletik özellikleri ile ön plana çıkan koç Blatt’ın üstüne eğilip geliştirmesi gereken ham bir uzun.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …