Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’nın Rakibi Unics Kazan Tyus Hamlesini Açıkladı

Önümüzdeki sezon Eurocup’da temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ile aynı grupta yer alan Rus ekibi Unics Kazan kadrosuna önemli bir takviye yaptı.

Rus ekibi sizlere daha önce detaylarını iletmiş olduğum transferi resmi olarak açıkladı. Daha önce ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray formaları da giymiş olan, son olarak Maccabi Tel Aviv‘de izlediğimiz tecrübeli uzun Alex Tyus ile 1+1 yıllık kontrata imza attılar.

2.03 boyunda olan 1988 doğumlu Tyus, geçtiğimiz sezon Euroleague’de 30 maçta ortalama 17.7 dakika süre alırken 7.3 sayı, 4.1 ribaund, 1.1 blok ile katkı vermişti. Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun olan Tyus’un Eurocup’da şampiyonluk hedefleyen Unics Kazan’da özellikle savunma tarafında koç Priftis’in en güvendiği isimlerden biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …