Güncel Haberler

RESMİ: Ormanspor Kikanovic ile Babic’i Kadrosuna Kattı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından OGM Ormanspor beklenen 2 transfer hamlesini açıkladı.

2 tecrübeli isim Monaco‘da forma giyen Elmedin Kikanovic ile İstanbul BBSK‘da izlediğimiz Luka Babic Ankara temsilcisinin başarısı için mücadele edecekler yeni sezonda.

2.01 boyunda olan 1991 doğumlu Babic, BSL’de 28 maçta ortalama 31.8 dakika göre alırken 10.4 sayı, %32.2 3sayı, 6.3 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Her ne kadar takımı pek iyi durumda olmasa da istikrarı ve çok yönlü oyunuyla alkışları toplamıştı solak forvet. Artık ligimizi de tanıyor olması Ormanspor için ayrı bir avantaj.

1988 doğumlu olan 2.11 boyudaki Kikanovic ise Pro A’da 44 maçta 23.6 dakika süre alırken 13.8 sayı, 4.0 ribaund, 1.1 asist ve Eurocup’da ise 16 maçta 25.9 süre alırken 14.9 sayı, 4.3 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Atletizm ve çabukluk yönünden zayıf olan ve bu nedenle de ribaundlardaki etkisi kısıtlı olan, faul çizgisinde de sorunlu bir uzun. Ancak pota altındaki etkinliği, pozisyon bilgisi, orta mesafe şutları ve tabiki tecrübesi ile Ormanspor’a bu seviyede net değer katar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …