Güncel Haberler

Unics Kazan Tecrübeli Uzun Tyus’u Kadrosuna Katmak Üzere

Eski Anadolu Efesli tecrübeli uzunun aslında Maccabi Tel Aviv ile yeni bir kontrat yapması bekleniyordu. Ancak devreye giren Rus ekibi Unics Kazan onu kapmak üzere.

Maccabi Tel Aviv’in teklifini beğenmeyen İsrail pasaportu da bulununan Birleşik Amerikalı uzun Alex Tyus‘un Eurocup temsilcisinin teklifini kabul etmesi ve yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.03 boyunda olan 1988 doğumlu Tyus, geçtiğimiz sezon Euroleague’de 30 maçta ortalama 17.7 dakika süre alırken 7.3 sayı, 4.1 ribaund, 1.1 blok ile katkı vermişti. Atletik özellikleri, müthiş zamanlaması ve savaşçı kimliği ile her iki pota altında ribaundlar konusunda etkili olan artı çemberi korumayı da çok iyi bilen bir uzun olan Tyus’un Eurocup’da şampiyonluk hedefleyen Unics Kazan’da özellikle savunma tarafında koç Priftis’in en güvendiğim isimlerden biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …