Güncel Haberler

Kuzminskas Fenerbahçe’nin de Listesinde Yer Alıyor!

Serbest oyuncu piyasasının en popüler forvetlerinden biri olan Litvanyalı yıldız Mindaugas Kuzminskas temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun da takibinde.

Olimpia Milano ile yollarını ayırdıktan sonra bir çok takımın takibinde olan Kuzminskas ile temsilcimiz Anadolu Efes ile de ilgilenmiş ancak Peters hamlesi sonrası rafa kalkmıştı bu opsiyon. Litvanyalı forvet ile ilgilenen diğer takımlar ise; Panathinaikos, CSKA Moskova, Lokomotiv Kuban ve eski koçu Plaza’nın çalıştırdığı Zenit.

Sarı lacivertliler Kızıl Yıldız’ın genç 4 numarası Simanic için de kulübüne bir teklifte bulunmuşlardı dolayısıyla Kuzminskas şuanda sadece opsiyonlardan bir diğeri. CSKA’da ise Clyburn, Voigtmann, Vorontsevich gibi isimler var zaten aynı pozisyonda. Ufak bir nota; şimdi bazı dostlarımızın eee Kuzminskas 3 numarada oynar dediklerini duyar gibiyim ama Milano senesinde de gördük ki o çabukluğa artık pek sahip değil, onun ideal yeri 4 numara Euroleague seviyesi için.

2.05 boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu Milano ile geçtiğimiz sezon Serie A’da 9.2 sayı, 3.3 ribaund ve Euroleague’de ise 8.5 sayı, 3.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Kuzminskas kariyeri düşüşte olan bir isim ve elbette Bjelica ya da Melli seviyesinde değil şuanda. Ancak mevcut yetenekleri, basketbol zekası ve oyun tarzı ile koç Obradovic’in istediği 4 numara tarzında olduğunu da belirtmem lazım. Uzun yıllardır 4 numarada atletik bir uzun görmedik çünkü Fenerbahçe’de. Koç Obradovic’in de mental olarak sorunlar yaşayan yetenekli oyunculara ne kadar iyi gelebileceğini biliyoruz. Fenerbahçe’nin denemesi gereken bir opsiyon olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …