Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe Genç 4 Numarayı Radarına Aldı!

Melli’nin NBA yolunu tutacak olmasının ardından arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe Beko‘da Bogdanovic, Guduric ve Kalinic’den sonra yeni bir genç Sırp yıldız adayı gündeme gelmiş durumda.

Sırp sitesi Hotsport’a göre Kızıl Yıldız ile 2 yıllık sözleşme yenileyen 1998 doğumlu, 2.09m boyunda olan genç forvet Borisa Simanic için sarı lacivertliler Kızıl Yıldız’a 500 bin euro artı sonraki satıştan % teklif etmiş durumda, görüşmeler olumlu şekilde gidiyor.

Eurocup’da 15 maçta ortalama 12.3 dakika süre alan 4.9 sayı, %35.5 3sayı, 2.5 ribaund ve Adriyatik Lig’de ise 27 maçta ortalama 18.8 dakikada 7.0 sayı, %45.1 3sayı, 3.6 ribaund, 1.0 asist, 1.0 blok istatistikleri ile mücadele etti. Önümüzdeki yaz da NBA draftına girmesi bekleniyor. Bu yaz da girmesi bekleniyordu ancak 11 Haziran’da çekildiğini açıklamıştı.

Öncelikle Simanic’in Euroleague seviyesi için henüz hazır olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Koç Obradovic Kalinic’i direkt 4 numarada başlatıp onu Simanic ile yedeklemeyi düşünüyor olabilir muhtemelen ki ancak o zaman bu hamle bir proje transferi olarak mantıklı olabilir. 3 numarada da Datome ve transfer gerçekleşirse Toupane yer alabilirler.

Genç oyuncunun ilk öne çıkan özelliği kuşkusuz atletizmi. Bu özelliği ile beraber tam sahada mobil bir uzun olarak çok iyi bir bitirici olduğu gibi yarı sahada da hücum ribaundlarında önemli bir silah. Yarı sahadaki bir diğer değerli özelliği ise dış şutları. 2.09 boyundaki bir oyuncu için düzgün bir şut mekaniğine sahip ve yüksek yüzdeli üçlükleri var. Savunmada ise henüz çok ham, bloklar konusunda evet etkili ama takım savunması ve özellikle alçak post savunması konusunda öğrenmesi gereken çok şey var. Aynı şekilde hücum tarafında da topu yere vurup adam geçme ve pas özelliklerini de geliştirmesi gereken noktalar olarak sayabiliriz. Hücum ribaundlarını bir kenara bırakırsak yarı saha basketbolunda genelde potadan uzak oynayan, fiziksel temastan kaçan ve bir kısa forvet gibi şutlarına daha çok güvenen bir oyuncu Simanic.

Özetle atletizmi, dış şut tehditi, zamanlaması ve çabuk ayakları ile koç Obradovic tedrisatında yıldız olma potansiyeli yüksek bir forvet. Transfer gerçekleşirse sarı lacivertliler 2-3 yıl içerisinde onu da NBA’e ihrac edebilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …