Güncel Haberler

Voigtmann NBA Yolunda!

Baskonia‘dan resmi olarak ayrıldığını açıklayan Alman uzun Johannes Voigtmann, Euroleague takımları dışında NBA takımlarının da radarında ve büyük olasılıkla önümüzdeki sezon onu NBA sahnesinde izleyeceğiz.

Euroleague takımlarının bir çoğunun başta Anadolu Efes ile Maccabi Tel Aviv’in ilgisini çeken Alman uzun ile ayrıca Alba Berlin de ilgileniyordu.

Ancak Voigtmann’ın ilk tercihinin NBA olacağı netleşti geçtiğimiz günlerde. Washington Wizards onunla ciddi şekilde ilgileniyor ve tarafların Temmuz ayı içerisinde bir anlaşmaya imza atması yüksek ihtimal olarak görülüyor. Dış şut tehditi ve yüksek basketbol IQ’su ile NBA’de alternatif uzun rolünü üstlenebilecek, özellikle Baskonia’dan alışkın olduğu tempo basketbolunda değer katabilecek bir parça olabilir NBA’de.

2.11 boyunda olan 26 yaşındaki Voigtmann Euroleague sahnesinde 7.5 sayı, 5.8 ribaund ve Liga Endesa’da ise 9.3 sayı, 5.6 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Baskonia kariyeri öncesi ülkesinde 2 yıl Jena ve 4 yıl Frankfurt forması giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …