Güncel Haberler

Alba Berlin Euroleague İçin Kadrosunu Güçlendirmek İstiyor

Önümüzdeki sezon Euroleague‘de yer alacak olan Alba Berlin kadrosunu güçlendirmek için yazın aktif takımlarından biri olacak. Pota altını güçlendirmek için de ilk hedefleri Alman milli oyuncu Johannes Voigtmann olacak.

Kirolbet Baskonia forması ile iyi bir sezon geçiren Voigtmann’ın kontratı sona erdi ve serbest kaldı. Alman uzun ile temsilcimizlerden Anadolu Efes de ilgileniyor.

2.11 boyunda olan 26 yaşındaki Voigtmann Euroleague sahnesinde 7.5 sayı, 5.8 ribaund ve Liga Endesa’da ise 9.3 sayı, 5.6 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Baskonia kariyeri öncesi ülkesinde 2 yıl Jena ve 4 yıl Frankfurt forması giymişti.

Voigtmann dış şut tehditi, oyun zekası ve topu yere vurabilmesi ile bu sezon Baskonia hücumlarında önemli opsiyon olmuştu koç Perasovic’in sisteminde. Alba Berlin’de de koç Reneses hareketli ve yüksek tempoda hücumları seven bir sistem oturtmuş durumda. Sikma’nın da takımda kalması ile pota altında iki zeki, pasör ve dış şut tehditi olan uzuna sahip olacaklar. Ancak atletizm ve savunma konusunda bu ikili sorun yaşayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …