Güncel Haberler

Anadolu Efes Dış Transferde İlk Hamlesini Yaptı!

Geride bıraktığımız Euroleague sezonunda final oynayarak tarihi bir başarı gösteren ve şuanda Fenerbahçe Beko ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde nefesleri kesen bir final serisinde mücadele eden Anadolu Efes önümüzdeki sezonun da yapılanmasına hızlı başladı.

İç transferde Vasilije Micic, Krunoslav Simon ve Bryant Dunston ile yeni kontratlar imzalayan lacivert beyazlılar dış transferde de ilk hamlesini yaptı. Son yollarda basketbolumuzun yetiştirdiği en yetenekli çok yönlü oyunculardan biri olan Tolga Geçim ile anlaştılar. Banvit ile kontratı biten ve serbest kalan milli oyuncunun resmi imzayı final serisi sonrası atması bekleniyor.

Sizlere daha önce bilgilerinin verdiğim üzere genç forvet ile bir çok takım ilgileniyordu. Bunların arasında elbette en çok ön plana çıkan Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’ydu. Ancak sarı lacivertliler Anadolu Efes kadar istekli olmayınca milli oyuncu da kararını rahatlıkla verdi. 2, 3, 4 hatta zaman zaman 1 numarada da göre alabilen Tolga, olgun basketbolu ve zekası ile her geçen gün gelişimini sürdüren çok değerli bir parça kuşkusuz. Ancak Buğrahan, Sertaç ve Metecan’ın kendi takımlarında sergiledikleri verimli performanslar sonrası Anadou Efes’de aldıkları sınırlı süreleri ve ne kadar düşüş yaşadıklarını hatırlayınca ülke basketbolu adına Tolga’nın Türk Telekom, Galatasaray, Darüşşafaka Tekfen, Beşiktaş, Tofaş, Türk Telekom gibi bir alt kademe takımlara giderek gelişimini Eurocup ya da Şampiyonlar Ligi seviyesinde sürdürmesini tercih ederdim…

2008 yılında Adana Çınarlıspor’dan Banvit’e transfer olan ve tam 11 yıldır formasını giydiği kulüpte kaptanlık onuruna da ulaşan 23 yaşındaki Geçim bu sezon BSL’de 7.7 sayı, 3.0 ribaund, 3.4 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …