Güncel Haberler

Galatasaray Yeni Uzununu Uzaklarda Aramıyor!

Geride bıraktığımız sezon bana göre takım başarısı ve bireysel başarı oranına göre Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘n MVP’si olan Gaziantep forması ile izlediğimiz Nijeryalı uzun Tonye Jekiri özellikle ülkemizde transferin favori isimlerinden biri olacak bu yaz.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Bahçeşehir Koleji onun yakından ilgileniyordu. Ancak asıl gündemde olan takımın Galatasaray Doğa Sigorta olduğu gelen haberler arasında. Sergilediği iyi performansla değerini yükselten Auguste’ın EuroCup ya da Euroleague takımları görüştüğü ve bu nedenle de ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sarı kırmızılılar da pota altını Nijeryalı uzuna emanet etmek istiyorlar. O da Eurocup’da oynama hedefi ile bu anlaşmaya sıcak bakıyor. Henüz net bir gelişme olmasa da Galatasaray’ın transfer yasağını kaldırmasının ardından bu transferi mutlu sona ulaştırabileceği söyleniyor.

2.13 boyunda olan 1994 doğumlu Jekiri, atletizmi, savaşçı kimliği, savunma ve ribaundlardaki sertliği ile Galatasaray’ın tam aradığı uzun. Gaziantep’te düzen basketbolu içerisinde pasör özelliğini de her geçen gün geliştiren ve artık alçak postta da etkili bir silah olmaya başlayan Nijeryalı uzun Eurocup seviyesinde iş yapabilecek kalitede bir profesyonel.

Geride bıraktığmız sezon Gaziantep forması ile 31 maçta görev almış ve 29.2 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, 10.2 ribaund, 2.2 asist, 18 verimlilik puanı istatisttiklerine imza atmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …