Güncel Haberler

Milano Yine Yazın En Hareketli Takımlarından Biri Olacak!

Hem Euroleague‘de hem de İtalya Lega Basket Serie A‘da hayal kırıklıkları ile dolu bir sezonu geride bırakan Olimpia Milano‘da sizlere daha önce ilettiğim gibi gerek yönetimde gerekse koç konusunda da değişiklikler bekleniyor. Tabi bu değişim oyunculara yani kadroya da yansıyacak. İşte transfer etmek istedikleri ve yolların ayrılmak istendiği isimler:

Öncelikle Milano’nun transfer listesinin tepesinde iki önemli isim yer alıyor. Birisi Darüşşafaka ve Fenerbahçe’deki performansı ile Euroleague’in yıldız guardları arasına giren, sonrasında da Boston Celtics forması giyen Brad Wanamaker, diğeri ise son 2 sezonda Zalgiris Kaunas‘ın yazdığı peri masalının en önemli parçalarından biri olan Aaron White.

Wanamaker NBA’de aradığını bulamadı ve Boston forması ile yer aldığı 39 maçta sadece 3.9 sayı ortalaması tutturabildi. Kontratı sonaerdi ve NBA’den tekrar kontrat alması zor görünüyor, Euroleague sahnesine geri dönmesi yüksek ihtimal ki Milano da onun tarzına uygun bir takım.

White ise önceliğini NBA olarak belirlemiş durumda ve kendisini draft etmiş olan Washington Wizards’ın onu kadroya katma konusunda epey hevesli olduğu söyleniyor. Ayrıca Avrupa’da kalacak olursa temsilcimiz Anadolu Efes’in de ona ilgisi olacaktır.

Gelelim Milano’da kalacak isimlere; Mike James, Vladimir Micov, Arturas Gudaitis, Kaleb Tarczewski, Nemanja Nedovic, James Nunnally, Andrea Cinciarini, Jeffrey Brooks ve Christian Burns’ün öünmüzdeki sezon kontratları devam ediyor.

Takımdan ayrılacak isimlerin ise; Amedeo Della Valle, Alen Omic, Simone Fontecchio, MIndaugaas Kuzminskas ve Curtis Jerrells olması bekleniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …