Güncel Haberler

Jordan Theodore Daçka Yolunda

Olimpia Milano ile sözleşmesi devam etmesine rağmen koç Pianigiani’nin kadroda düşünmediği Jordan Theodore‘un yakın zamanda kulüple anlaşıp bonservisini almasını bekleniyor. 

Bu noktada yıldız oyun kurucu ile öncelikle temsilcimiz Galatasaray ilgilenmiş hatta sarı kırmızılı taraftarlar sosyal medya üzerinden ufak çaplı bir kampanya başlatmışlardı. Ancak tecrübeli guarddan Galatasaray iddialarına olumsuz bir cevap gelmişti. Kız arkadaşı Tuğba Taşçı’nın geçtiğimiz sezon Eurocup’ı kazandığı Galatasaray’dan halen alacaklarının olduğunu vurgulayan Theodore şu msajı yayınlamıştı:

“Galatasaray’a gelmemi isteyen çok fazla taraftar görüyorum. Bu sevgi için minnettarım fakat Avrupa kupasını kazandıktan sonra eşimin maaşını hala ödemeyen bir kulübe neden gideyim?”

Bu gelişmelere paralel olarak McCallum’dan bir türlü istediği verimi alamayan, kaybedilen bir çok maçta da oyun kurucu sorunu yaşayan Darüşşafaka Tekfen‘in koçu Ahmet Çakı da son kaybedilen TOFAŞ maçının ardından bir açıklama yapmış ve guard takviyesine yeşil ışık yakmıştı. 

Zamanının büyük bir bölümünü kız arkadaşı ile zaten İstanbul’da geçiren Jordan Theodore ile koç Çakı bir görüşme yapacak. Her ne kadar Theodore ile bir diğer Euroleague takımı Buducnost da ilgileniyor olsa da gelen haberler, oyuncunun önceliğinin Darüşşafaka Tekfen olacağı yönünde.

Banvit’i neredeyse tek başına FIBA Şampiyonlar Ligi finaline taşımayı başaran ve Euroleague için hazırım mesajı veren Jordan Theodore, maalesef Olimpia Milano’da beklentilerin altında kalmıştı. Aslında sezonun ilk bölümünü iyi oynadı ama sonrasında yaşadığı sakatlık ritmini tamamen kaybetmesine neden oldu. İstikrarsız bir dış şutu olması ve zaman zaman bireysel performansına fazla odaklanması bir çok takımın ona bu zamana kadar teklifte bulunmasını engellemişti. Sorumluluk alabilmesi, deliciliği, açık alanı iyi kullanması ve lider özellikleri ile Darüşşafaka’ya bu dönemde sınıf atlatabilecek bir oyun kurucu.

28 yaşında olan 1.83 boyundaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu daha önce ülkemizde Antalya BŞB, Mersin BŞB ve Banvit formalarını da giymişti. Theodore’un aynı zamanda Makedonya pasaportu da bulunuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …