Güncel Haberler

Darüşşafaka Son Çeyrekteki Performansıyla Afyon’ı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 23. haftanın kapanış maçında Darüşşafaka Tekfen, sahasında Afyon Belediyespor‘u 85-67’lik skorla mağlup etti.

Dengeli başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğini Darüşşafaka Tekfen, Afyon Belediyespor karşısında 20-19 önde tamamladı. İkinci periyodun ilk bölümünde boyalı alandan skor üreten Darüşşafaka Tekfen, 15. dakikayı 26-25 önde geçti. Çeyreğin ikinci bölümü karşılıklı top kayıplarıyla geçildi. Afyon Belediyespor, hızlı hücumlarla pota altından Hagins’le sayılar bulsa da Berk Demir ve Kidd’le dış atışlarda isabet kaydeden ev sahibi ekip, soyunma odasına 39-31 üstün girdi.

İkinci yarıya Darüşşafaka Tekfen, art arda bulduğu basketlerle başladı. Yeşil-siyahlı ekip, Eric’in sayılarıyla 23. dakikada farkı 16 sayıya yükseltti: 49-33. Top kayıpları yapan rakibi karşısında toparlanan Afyon Belediyespor, hızlı hücumlarla etkili olmaya devam etti. Konuk ekip, Cevher Özer ve Altan Erol’un sayılarıyla 28. dakikada farkı 7 sayıya indirdi: 54-47. Son anları karşılıklı basketlere sahne olan üçüncü çeyreği Darüşşafaka Tekfen, 58-51 önde bitirdi. Son periyoda savunmada ve hücumda dengeli başlayan Afyon Belediyespor, 32. dakika biterken farkı 2 sayıya düşürdü: 62-60. Boyalı alan iyi savunan konuk ekip karşısında üç sayı çizgisinin gerisinde etkili olan Darüşşafaka Tekfen, 35. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 70-60. Kalan sürede farkı bir ara 20 sayıya (85-65) kadar çıkaran ev sahibi takım, maçı 85-67 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Darüşşafaka cephesinde Michael Eric 17 sayı, 7 ribaund, 2 blok, Jon Diebler 14 sayı (4/6 3sayı), 6 ribaund, 2 asist ve Toney Douglas 11 sayı, 5 ribaund, 7 asist ile etkili oldular.

Afyon’da ise Altan Erol 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Randy Culpepper 15 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 topçalma ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …