Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (23.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 23.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Play-off yarışında geçen sezonki kötü senaryo ile karşılaşmamak için bu kez daha dikkatli davranan Galatasaray Doğa Sigorta koç Erdoğan yönetiminde bütçe/kadro kalitesi anlamında oldukça iyi iş çıkardı ve bunun da bir uzantısı olarak bu hafta Beşiktaş’ı Sinan Erdem’de geçmeyi başardılar. Son haftalarada ellerindeki Euroleague potansiyelli yabancıları, Auguste, Hayes ve Harrison’u çok iyi kullandılar. Beşiktaş karşısında da özellikle hücum performansı açısından bu sezon ne kadar tehlikeli bir takım olduklarını tekrar gösterdiler. Belki Webster halen beklentileri karşılayamadı ama genç Emir ve Erolcan’ı da çok iyi kullandı koç Erdoğan. Bu kritik galibiyetle birlikte ve Gaziantep’in yenilmesiyle birlikte artık sarı kırmızılılar 4.sıra yarışının güçlü adayları arasına girdiler.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon Galatasaray‘ın potansiyelli yabancılarından biri olan Zach Auguste her geçen gün Euroleague seviyesinde bir şansı daha hakettiğini göstermeye devam ediyor. Yetenekli uzun derbi mücadelesinde Beşiktaş’ın tecrübeli uzunu Buva karşısında da çok iyi iş çıkardı ve takımını galibiyete taşıyan temel faktörlerden biri oldu. Hücumdaki ve ribaundlardaki performansının yanı sıra konsantre olduğunda savunmada da ne kadar kilit rol oynadığını gördük. Brirlik Amerikalı uzun 30 dakika parkede kalırken 22 sayı, 10/14 sahaiçi, 8 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik puanı ile haftanın oyuncusu ödülünü haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Alex Perez (G / Banvit): 23 sayı, 5 ribaund, 9 asist, 33 verimlilik
Sek Henry (G / Pınar Karşıyaka): 16 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 25 verimlilik
Nikola Kalinic (F / Fenerbahçe Beko): 13 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik
Zach Auguste (C / Galatasaray Doğa Sigorta): 22 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 3 blok, 29 verimlilik
Marcus Slaughter (C / Bahçeşehir Koleji): 13 sayı, 19 ribaund, 3 topçalma, 2 blok, 26 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

  • Ahmet Düverioğlu (C / Fenerbahçe Beko): 11 sayı, 15 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
  • Altan Erol (F / Afyon Belediyespor): 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 21 verimlilik
  • Berkay Candan (F / Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 12 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 21 verimlilik
  • Erkan Veyseloğlu (F / Beşiktaş Sompo Japan): 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik
  • Semih Erden (C / İstanbul BBSK): 23 sayı, 11 ribaund, 4 blok, 29 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Bahçeşehir Koleji bu sezona tartışmasız en büyük renk katan takımların başında geliyor ama bunun sebebi sadece iyi yabancılar getirmeleri ve kolej ruhunu salonlara taşımaları değil elbette. Gaziantep’te geçirdiği başarılı sezonların ardından kendini kanıtlamış olan Yunan koç Stefanos Dedas‘ın da takıma getirdiiği sistem ve özellikle hücumdaki verimlilik gerçekten özel. Bu hafta da Büyükçekmece gibi tehlikeli bir takıma karşı kendi basketbollarını oynayarak deplasmanda yaşadıkları sorunları aştılar ve play-off yarışında biz de varız dediler. Harris gibi takımın en önemli skor opsiyonlarından birinin yokluğunda koç Dedas’ın takım üstündeki olumlu etkisi ve ekibini konsantre bir şekilde yönetmesi bir kez daha alkışları haketti.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …