Güncel Haberler

Takım Analizi: LDLC Asvel Villeurbanne

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonunun başlamasına artık sayılı günler kaldı.

Ben de bu yazı dizimde sizlere takımları analiz etmeye başlayacağım. İlk konuğumuz Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne olacak, keyifli okumalar.

Koç Parker ile yola devam eden Asvel, geçen sezon Pro A’da şampiyonluğa ulaşıp önemli bir hedefi yerine getirmiş olsa da Euroleague’de beklentilerin çok altında kalmış ve normal sezonu 8 galibiyet, 20 mağlubiyetle 14. sırada tamamlayabilmişti.

Yenilenmiş kadrolarında önce arka alan rotasyonuna bir göz atalım. Euroleague’in gelmiş geçmiş en iyi skorerlerinden biri olan, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra takım eklenen Nando De Colo takımın yeni yıldızı ve lideri konumunda tartışmasız. Onunla beraber iki yeni transfer daha yaptılar. Bonn’da çok iyi bir sezon geçiren ve BBL’nin MVP’si seçilen Jackson-Cartwright ile kendisini Nymburk ve Belçika milli takımında da kanıtlamış olan Obasohan guard rotasyonunda diğer güvendikleri isimler olacaklar. Ayrıca iki tecrübeli isim Lacombe ve Diot da bu isimlere destek olup, sürelerini dengelemeye çalışacaklar. Kanat rotasyonuna baktığımızda ise tecrübeli oyuncu Lighty öne çıkıyor. De Colo ile beraber takımın liderliğini yapması beklenen isim. Hem savunmada hem de hücumda onun performansı kritik olacak. Ayrıca yeni transferlerde Mathews ile Polite da Euroleague tecrübeleri olmasa da enerjileri ile takıma katkı vermeye çalışacaklar genelde benchten gelerek. Bir diğer tecrübeli isim Kahudi de ribaundlar, savunma ve dış şutlar gibi konularda yine koç Parker’ın istikrarlı şekilde katkı alacağı oyuncular arasında.

Gelelim ön alana yani uzun rotasyonuna. 4 numarada pozisyonunda öne çıkan isim daha önce de takımın formasını giymiş olan Amine Noua. Onun hücuma getirdiği iç-dış çeşitliği gerçekten çok önemli olacak koç Parker’ın sisteminde. Ayrıca bir diğer yeni transfer, atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Pons da hem 3 hem de 4 numarada takıma katkı verecek bir isim. 5 numarada ise bir diğer önemli transferleri Joffrey Lauvergne öne çıkması beklenen oyuncu olacak. Geçen sezon Zalgiris’de özellikle sezonun son döneminde iyi işlere imza atmıştı. Onun hücumda, alçak posttan getireceği üretim katkısı ve ikili oyunlardaki üçlü tehditi sayesinde daha güçlü hücum organizasyonlarına sahip olacaklar. Dev uzun Fall da fiziksel artılarını kullanarak her iki pota altında da fark yaratmaya çalışacak. İkili oyun savunmasında ağır bacakları ile sorun yaşayabiliyor ama blok tehditi ile savunmada da önemli bir silah kuşkusuz.

Özetleyecek olursak Asvel geçen sezona göre güç kazanmış durumda. De Colo gibi skorer bir lidere sahip oldukları gibi Obasohan ve Jackson-Cartwright gibi dinamik, delici ve çok yönlü guardlar da var ellerinde. Lauvergne, Noua, Fall üçlüsünden de pota altında istikrarlı bir katkı alabilirlerse bu sezon alt sıralardan daha uzakta, 13-15. sıralar seviyelerinde normal sezonu tamamlayabileceklerini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …