Güncel Haberler

Analiz: Şampiyonlar Ligi A Grubu (Tofaş)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2022-23 sezonu her grupta başlıyor.

Yazı dizimizin bu bölümünde ise sizlerle 4 Ekim’de başlayacak olan ve temsilcimiz Tofaş ile beraber Strasbourg, Falco Szombathely, UCAM Murcia takımlarının yer alacağı A grubunu inceleyeceğiz, keyifli okumalar.

İspanyol ekibi Murcia, diğer takımlara nazaran kadro kalitesi anlamında bir seviye yukarıda ama rahat bir şekilde grubu lider bitireceklerini söylemek yanlış olur. Koç Alonso yönetimindeki ekibin kadrosuna baktığımızda James Anderson, Bellas, Jordan Davis, Illimane Diop, Jelinek, Luther, McFadden, Pustovyi, Radovic, Sakho ve Trice öne çıkması beklenen isimler konumundalar. Her pozisyonda tecrübeli ve kaliteli isimlere sahipler. Endesa’daki son maçlarında da deplasmanda Zaragoza’yı farklı yenerke ne kadar iyi durumda olduklarını gösterdiler.

Temsilcimiz Tofaş ise koç Priftis yönetiminde yeni bir yola çıktı ve iyi bir kadro kurdular. Braimoh, Tyler Ennis, Gray, Bouba Toure gibi kaliteli yabancıların etrafında Berk, Berke, Emre, İlkan gibi yetenekli, potansiyelli yerli oyuncular var. Ligede çok iyi başladılar, sahalarında konuk ettikleri Büyükçekmece’yi farklı geçerek moral depoladılar. Eğer Ennis ile Gray ikilisi beklentileri karşılayamaya devam edip hücumları yönlendirebilirlerse ve Braimoh’un enerjisinden de koç Priftis böyle faydalamaya devam ederse grubu lider de bitirebilirler, bu potansiyele sahipler.

Strasbourg ise grubun orta şekerli takımı konumunda diyebiliriz. Koç Tuovi ile yola devam eden Fransız ekibinin kadrosunda değişiklikler olsa da geçen sezonki seviyeden yukarıda ya da aşağıda değiller, dolayısıyla Tofaş ve Murcia’nın arkasında kalmaları muhtemel, asıl hedefleri 3. sırada yer alarak play-in eleme maçlarında boy göstermek olacaktır. Kadrolarına baktığımızda Cavaliere, Keene, Lansdowne, Matt Mitchell, Okoye, Jamarr Sanders ve Udanoh öne çıkması beklenen isimler.

Grubun zayıf halkası konumundaki ekip ise Macaristan temsilcisi Falco. Lig şampiyonu kontenjanıyla buraya geliyorlar her sene ama özellikle bu sezon daha da güç kaybetmiş durumdalar. Yeni koçları Konakov’un liderliğindeki kadrolarına baktığımızda Boris Barac, Zazch Brown, Cowels, Keller, Kovacs, Perl, Pot, Matt Tiby öne çıkması beklenen isimler ama bu seviyede, böyle zorlu bir grupta onları ilk 3 sırada konumlandırabilecek kalitede değiller.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …