Güncel Haberler

Sakatlanan Mo Wagner, EuroBasket’de Almanya’yı Yalnız Bırakacak

2022 FIBA EuroBasket hazırlıklarını sürdüren Almanya Milli Takımı‘na NBA oyuncusu Moritz Wagner’den kötü haber geldi.

Almanya Basketbol Federasyonu yaptığı açıklamayla sakatlanan Orlando Magic oyuncusu Wagner’in hem Dünya Kupası Elemeleri hem de EuroBasket’de milli takım formasını giyemeyeceğini duyurdu.

Moritz Wagner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sizi bunun nasıl bir his olduğunu anlatacağım. Canımı acıtıyor. Yıllardır bu turnuvayı ve bu fırsatı dört gözle bekliyordum: Almanya’da, Köln’de ve benim şehrim Berlin’de, kardeşimle birlikte bir Avrupa Şampiyonası’nda oynamak uzun zamandır hayalini kurduğum bir şeydi. Ne yazık ki bu yaz takımda yerimi alamıyorum. Milli takımın Alman basketbolu için ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve tüm yaz boyunca Eylül ayındaki bu mücadeleyi sabırsızlıkla bekledim ve geçen yıl yaşadıklarımı geliştirmeye hazırlandım. Yaz ayı ve bu tecrübe tüm sezon boyunca heyecanla beklediğim bir şeydi. Bileğimin iyileşmemiş olduğu gerçeğini ilk başta kabul etmek zor ama bu oyunun bir parçası. Bu kadro özel bir takım ve çocukların mücadelesini izlemek, onları desteklemek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Almanya Milli Takımı başantrenörü Gordon Herbert ise Wagner’in yokluğunun büyük bir eksiklik olacağını söylerken, “Hem bizim için hem de kendisi için ağır bir darbe oldu. Almanya’da, ülkesinde kendi taraftarlarının önünde oynamayı gerçekten çok istiyordu. Moritz harika bir basketbolcu ve gerçekten iyi bir adam. Sağlık her şeyden önce gelir ve hepimiz Moritz’e hızlı ve tam olarak bir iyileşme diliyoruz. Önünde basketbol oynayabileceği uzun yıllar var” ifadelerini kullandı.

Almanya, EuroBasket 2022’de Macaristan, Slovenya, Litvanya, Bosna Hersek ve Fransa ile birlikte zorlu B Grubu’nda yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …