Güncel Haberler

Derbinin Galibi Fenerbahçe’yi Sinan Erdem’de Deviren Galatasaray Oldu!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 12. haftasının derbi mücadelesinde Galatasaray, konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu 84-74’lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki ekip de sert savunma yaparak başladı. Kalinic’le boyalı alandan sayılar üreten Fenerbahçe Beko karşısında Harrison’la arka arkaya üç sayılık basketler bulan Galatasaray, 5. dakikayı 13-4 üstün geçti. Vesely’le pota altından sayılar bulan sarı-lacivertli ekip karşısında dış atışlardan bulduğu basketlerle üstünlüğü sürdüren sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 25-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Hayes’in basketiyle başlayan Galatasaray, 11. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 27-16. 8-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 14. dakikaya farkı 3 sayıya (27-24) indirdi. Pota altından ürettiği sayılarla sarı-lacivertli ekip, 19. dakikada eşitliği (36-36) yakalasa da sarı-kırmızılı ekip, Harrison’un etkili oyunuyla soyunma odasına 43-38 önde gitti.

İkinci yarıya Auguste’nin pota altından Harrison ile Wesbter’ın dış atışlardan kaydettiği sayılarla 8-0’lık seriyle başlayan Galatasaray, 22. dakikada farkı 13 sayıya (51-38) çıkardı. İki ekip de sayı bulmakta zorluk çekerken sarı-lacivertli ekip, Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık basketiyle 26. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 54-45. Çeyreğin kalan bölümümde iki takım da sayı bulmakta zorluk çekerken Galatasaray, final periyoduna 59-52 üstün girdi. Son çeyreğe hücumda etkili başlayan Fenerbahçe, Vesely’in pota altından kaydettiği sayıyla 33. dakikada farkı 4 sayıya (62-58) indirdi. İki ekip de serbest atışlardan karşılıklı sayılar üretirken sarı-kırmızılı ekip, 35. dakikayı 68-66 üstün geçti. Galatasaray, Göksenin Köksal’ın üç sayılık basketiyle 37. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı: 73-66. Son bölümleri çekişmeli geçen karşılaşmada Hayes’in sayılarıyla üstünlüğünü sürdüren Galatasaray, sahadan 84-74 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Bir tarafta Euroleague’de Final Four’un değişmez ismi olmuş, ülkemize ilk Euroleague şampiyonluğunu getirmiş olan Fenerbahçe Beko, diğer tarafta bu sezon bütçesini ciddi şekilde düşüren ve geçtiğimiz hafta Eurocup’dan da elenen Galatasaray var. Elbette sarı kırmızılılar ateşli taraftarları eşliğinde Sinan Erdem’de Fenerbahçe Beko’yu ağırlamanın da avantajına sahiplerdi. Fenerbahçe Beko da haftaiçi Euroleague’de çift maç haftası geçirmiş ve önce CSKA’yı İstanbul’da müthiş bir geri dönüşün ardından devirmiş sonra da Karadağ deplasmanında Buducnost’u rahat geçmişlerdi. Galatasaray’ın maça yaptığı agresif başlangıç ve sert savunma karşısında çok zorlandı Fenerbahçe. Kenardan gelen Sloukas ile Vesely de çare olamadılar ve sarı kırmızılılar ateşli taraftarlarını da arkalarına alarak enerjiyi hep yukarıda tuttular. Özellikle Harrison’ın hücumdaki müthiş performansı ellerini çok rahatlattı. Bu maça çok iyi hazırlanan ve Fenerbahçe’nin düşük konsantrasyonunda da çok iyi faydalanan koç Erdoğan ve tüm Galatasaray takımını alkışlıyorum. Bu mağlubiyet üst üste galibiyetler alan Fenerbahçe’ye de önemli bir mesaj oldu, koç Obradovic’in öğrencileri artık bundan sonraki rakiplerini daha fazla ciddiye alacaklardır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …